EA, Origin İsminden Tamamen Kurtuluyor

Sadeleşmek iyidir

Electronic Arts artık Origin isminden tamamen kurtulma yolunda attığı adımlara devam ediyor. Ağustos ortasında Origin Access ve EA Access abonelik planlarını EA Play adı altında birleştiren Electronic Arts, şimdi de PC'de Electronic Arts oyunlarını oynamak için kurulu olan Origin yazılımının ismini değiştireceklerini ve bu yazılımın bundan sonra EA Desktop App ismiyle sunulacağını açıkladı.

EA, uzun yıllardır özdeşleşmiş olduğu Origin ismini geride bırakmak istiyorsa da, uygulamanın ismi biraz fazla sade olmuş sanki :) EA başkan yardımcılarından Mike Blank, eski ismiyle Origin olarak bilinen uygulamanın görsel açıdan elden geçirileceğini ve oyuncular için hızlı ve sosyallik odaklı bir yapıya bürüneceğini de söylemiş. Yazılım ayrıca daha iyi yamalama sistemine sahip olacakmış ve giriş sistemi de iyileştirilecekmiş.

Blank tüm bu marka yenileme çalışmalarının Electronic Arts ismini öne çıkarmak için yapıldığını, EA ve EA'in temsil ettiği değerler etrafına kurulu ortak ve kararlı bir marka oluşturma gayretinde olduklarını söylüyor.

"Bu sadece bir isim değişikliği değil. Bizim için önemli olanı temsil eden, oyuncularımız için de neyin önemli olduğunu bildiğimizi gösteren bir işaret bu" diyor Blank.

Abonelik programlarının EA Play ismini kullanmaya başlamasının ardından, E3'teki "EA Play" sunumlarının adı da "EA Play Live" olarak değiştirildi.

Bakalım EA de Blizzard gibi ileride kararını tekrardan gözden geçirecek mi? Blizzard da Battle.net'in ismini Blizzard App olarak değiştirmiş, yaklaşık altı ay içinde de eski isme geri dönmüştü.

 

YORUMLAR
Mico
17 Eylül 2020 00:03

Bu adamlar ne yapıyor ya :) Adeta "kendi kutumuza kapanmak bir halta yaramadı" diyorlar şu günlerde. Vizyon mizyon gitti yani Desktop App nedir abi.

mit1980
16 Eylül 2020 14:05

EA Desktop App... Ne kadar harika, ne kadar da havalı bir isim (!) Ben de tam EA şimdiye dek yaptıklarından daha kötüsünü yapamaz diye düşünüyordum :)

sSnake
16 Eylül 2020 13:55

Blank blank konuşmasın ya, EA ruhunu değiştirse ne yazar eskisi gibi sevgiyle ve inanarak geliştirilen oyun çıkartmadıktan sonra. Varsa yoksa daha çok nasıl oyuncuyu soyarıza kafa yorarlar anca. Microsoft'un yeni oyuncu dostu stratejisinin yolundan gitmeye çalışıyorlar ama bunun için daha fazla çabalamaları lazım. Zaten EA Play ile Game Pass'i örnek alma çabaları da var gibi.

Parolamı Unuttum