EA, Silah Anlaşmalarını Feshediyor

Ama silâhları kullanmaya aynen devam.

VG24/7'de bu haberin başlığını görünce "Obaa, ne iş?" diye girdim. Ancak sonrasında, haberi okuduktan sonra "Pff, bu muymuş?" diyerek ayrıldım haberden. Aynı duyguyu yaşatmak için, başlığı da heyecan uyandıracak şekilde atıyorum, attım.

Evet, EA silâh üreticileriyle yaptığı anlaşmaları feshetmeyi planlıyor. Ancak, özellikle de Walther, Colt ve Remington gibi tanınan silâhları kullanmaya devam edecek. Firma bunu, "adil kullanım ilkesi" altında yapacakmış (adil kullanım deyince aklınız çok başka yerlere gitti di mi?)

EA'e göre, yakın zamanda Amerikan Ulusal Tüfek Birliği'nden gelen ve Amerika'daki dengesiz silâhlanmada oyunların da büyük etkisi olduğunu iddia eden açıklamanın bu durumla bir ilgisi yok. "Biz bir hikâye anlatıyoruz. Siz hiç, romanında "Colt" ismi geçiyor diye yazarın ya da yayıncının ücret ödediğini duydunuz mu? diyor EA'den Frank Gibeau. Bu açıdan bakınca da pek haksız sayılmazlar aslında.

Yakın geçmişte Medal of Honor: Warfighter'la ilgili EA'in silah ortaklarıyla yaptığı işbirliğini yaşananları biliyorsunuz (hayır işi için siteden gerçek Tomahawk satmak falan). Akıllara bu da gelmiyor değil hani.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum