Efsane Oyun Forumu NeoGaf Büyük Bir Skandal Yaşıyor

Kral öldü.

 2006 yılında kurulan NeoGaf (kökleri 90'lı yıllardaki Gaming-Age Forumlarına dayanıyor), oyun camiasında yapımcılardan, gazetecilere; oyunculardan reklamcılara herkesin katkıda bulunduğu bir forum sitesi. Oyunlarla ilgili sızıntılar ve bilgiler ana akım medyaya düşmeden birinci elden buradan görülebilmekte. Fakat NeoGaf’i bu haberin konusu yapan şey çok daha farklı.

Siteye son iki gündür erişim sağlanmıyor. Bunun sebebi de sitenin kurucusu ve admin’i Tyler “Evilore” Malka hakkında ortaya atılan taciz suçlamaları. Facebook’taki bir paylaşımdan açığa çıkan bu suçlamalar sonrası NeoGaf tam anlamıyla kaos ortamına döndü. Forumun modları teker teker görevlerini bıraktı, son açılan başlıklarda herkes Evilore’a duydukları öfkeyi dile getirmeye başladı. Bunun ardından site yönetimi -çok büyük ihtimalle sadece Evilore, çünkü yönetim falan kalmadı ortada- NeoGaf’i çevrim dışına almak durumunda kaldı. Evilore hakkındaki bu suçlamalar yeni değil. Yıllardan beri ne zaman forumda bu konu açılsa Evilore tarafından banlar havaya uçmaya başlıyordu.

NeoGaf oldukça liberal bir forum. Oyun dünyası ve Hollywood’da son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız taciz ve tecavüz skandallarına en ağır tepkiler buradan çıkmıştı. Bundan dolayı kullanıcıların zaten forumlarda çok da sevilmeyen Evilore’un böyle bir skandala karışmasına sessiz kalmaları mümkün değil. Evilore’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ama ben NeoGaf’in bu skandalın ardından toplanabileceğini sanmıyorum. Milyonlarca kullanıcı bir başka foruma kayacaktır. Ya da kim bilir belki NeoNeoGaf kurulur?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum