Elden Ring'den İki Boss Tasarımı ve Yeni Bilgiler Sızdırıldı

Oyun yakın zamanda karşımıza çıkacak gibi

Duyurulduğundan beri Elden Ring ile ilgili yeni bir video veya bilgi görmedik, ama görünüşe göre oyunun geliştirilme sürecinde her şey yolunda ilerliyor. Hatta söylenene göre oyunun geliştirilmesi 2020'nin ilk yarısında tamamlanmış bile!

Bloodborne içerikleriyle tanınan Çinli yayıncı Longqi, Çin sosyal medya platformlu Bilibili'de (gerçekten de var böyle bir isim) oyundan iki boss görüntüsü ve çeşitli bilgiler paylaştı. Longqi yayınladığı videoyu kısa sürede silmiş olsa da ekran görüntüleri paylaşılmaya devam ediyor ve biz de bu iki bossu görme şansını elde ediyoruz.

Bu ilk tasarımı daha önce Microsoft'un E3 2019 konferansında yayınlanan videoda görmüştük. Tabii orada gördüğümüz daha net bir görseldi ama sırf bu bile bu sızıntının gerçekliğine dair önemli bir ipucu. İkinci tasarım ise yepyeni bir bossu gösteriyor ve sırf buna bakarak bile bizi yine müthiş tasarımları bossların beklediğini söyleyebiliyoruz.

Longqi, oyunda Kelt mitolojisinden parçalar bulunacağını ve Nors mitolojisinden de dünya ağacının (Yggdrasil) konu edileceğini söylemiş. Oynanış Dark Souls'a çok yakın ama haritası çok daha büyük olacak. Bu da Elden Ring'in Sekiro gibi türün mekaniklerini farklı biçimde yorumlamak yerine, orijinal formüle daha çok sadık kalacağını gösteriyor.

Oyunda dinamik hava durumu ve gece / gündüz döngüsü bulunacakmış. Longqi oyunun geliştirilmesinin 2020'nin ilk yarısında tamamlandığını, şu anda cilalama aşamasında olduğunu da eklemiş.

Bir diğer cümlede de "oyunda Gael ve Xanthous King gibi karakterler var" diyor, ama "bunlara benzer karakterler" mi demek istiyor, yoksa ortada bir crossover durumu mu var, onu anlamak pek mümkün değil. Açıkçası bu oyunda da bir şekilde Patches'i görmeye hayır demem.

Muhtemelen yeni yılla birlikte Elden Ring'i daha sık konuşmaya başlayacağız.

YORUMLAR
Atlas Estrella
6 Ocak 2021 19:29

Bayılıyorum ben bu adamın tarzına. Sessiz ve derinden ilerliyor. Cyberpunk gibi tantana yapa yapa gelmiyor. Medya baskısından uzakta, Japonya'daki bir binada, sessiz sedasız oyununu mükemmel bir hâle getirmeye çalışıyor. Japonların iradesine hayranım.

Kaan
1 Ocak 2021 18:56

BiliBili adlı bir siteden böyle güzel haberler duyacağımı tahmin etmezdim. Lakin sekiro'nun hızlı mekanikleri varken Dark souls'un yavaş mekaniklerinde ısrar etmelerini anlamadım. 

Decypher
Kaan
2 Ocak 2021 14:07

Ben Dark Souls tarzı olacak olmasını ekstradan sevdim açıkçası, ama Bloodborne veya Sekiro gibi daha 'hızlı' olsaydı da üzülmezdim. En iyisini yapacaklarına şüphem yok :)


Feyling
31 Aralık 2020 16:26

Oyun souls serisinden olmasa da Patches, Xanthous King seti, crestfallen knight gibi fanservis öğeler illaki olacaktır. Bizzat değilse bile onların expy'leri.

Decypher
Feyling
1 Ocak 2021 00:43

Valla ben sırf tipine hasta olduğum için tüm Dark Souls serisini statlarını umursamaksızın Xanthous set giyerek (miğfer hariç, çıplak kafa daha çok hoşuma gidiyor) oynayan biriyim, tüm ekran görüntülerim de Xanthous'ludur :) Miyazaki üstad da tanıdık isimleri illa ki araya serpiştirir diye umut ediyorum.

Feyling
Decypher
1 Ocak 2021 14:38

Set o kadar sarı ki, gri phantom iken bile sarı gözükebiliyorsun. Başlığa gülmeden de edemiyorum. Yine devasa yüksek yaparlar türbanını umarım :D


allalla
31 Aralık 2020 15:20

hayvansı fiyattan çıkmazsa güzel olur, alıp deneyimleriz.

Jakku
allalla
31 Aralık 2020 16:16

Sekiro steam'de 289TL'den çıkmıştı. Bu fiyattan daha düşük olacağını zannetmiyorum. Tahminim oyunun 400TL'den steam'de listelenmesi olacaktır.

Jakku
Jakku
1 Ocak 2021 23:56

Decypher Umarım 249 TL'yi geçmez yoksa almamız iyice zorlaşacak.

Decypher
Jakku
1 Ocak 2021 00:45

Sekiro'nun yayıncısı Activision'dı, fiyat o yüzden yüksek oldu. Yoksa Dark Souls 3 179, Dark Souls Remastered 119'dan çıktı Bandai Namco'dan. Code Vein 249 liraydı. Bu fiyatlardan çok farklı bir fiyat çıkarsa şaşırırım.

Jakku
Jakku
31 Aralık 2020 20:23

Aynen oyun çıktıktan 2-3 yıl sonra anca alabileceğiz gibi duruyor. 

allalla
Jakku
31 Aralık 2020 17:01

100 TL civarını görünce alırız o halde.

listemize ekleyelim.

 


Parolamı Unuttum