EA Büyük Hedefi Kaçırdı, Küçük Hedefi Tutturdu

Sevsek de sövsek de, Benjamin Franklin onlardan yana.

Electronic Arts, her ne kadar 2012 yılının en kötü firması seçilse de, finansal durum olarak işler yolunda gibi gözüküyor. Mart’ın sonlanması itibariyle biten dördüncü mali yıl çeyreklerinin sonucunu yayınlayan EA, büyük hedeflerini ıskalamış olsa da, optimum seviyede kârda gözüküyor.

Dördüncü finansal çeyreği için %19 düşüş açıklayan firma, 2013 mali yılı için ise %28.9 artış olduğunu söylüyor.

Yükseliş konusunda ise farklı yorumlar yapılsa da, son noktayı haklı olarak FIFA ve Battlefield serilerinin önlenemez başarısı belirliyor. Bu serilerin tek başına dijital satışlarının eskiye göre yükselmesi, EA’in ayakta kalmasından tutun, yükselmesine kadar katkıda bulunuyor. Dijital satışların dördüncü çeyrekte 453 Milyon $’lık getirisi, geçen senenin aynı dönemi için 419 Milyon $. Sadece Battlefield 3 Premium paketinin bile firmaya getirisi 120 Milyon $ iken, bu rakamları yadırgamamak lazım.  Bunun yanında mobil ve el konsollarındaki satışların da 88 Milyon $’dan 108 Milyon $’a yükselmesi, firmaya %22.7lik bir yükselme başarısı daha ekliyor.

Yeni duyurulan Sims 4’ün de bu başarıya ekleyeceği katkıyı düşünürsek, firma için ne kadar “nefret eden oyuncu kitlesi” yükselişe geçse de, finansal anlamda kısa süreçte bir sorun gözükmüyor gibi. Hele bunun üzerine bir de EA’in dün duyulan Disney işbirliğinin Star Wars cephesinde yankı bulması ve çıkaracakları serinin tutması düşünülürse, kısa zamanda firmanın dünyayı ele geçirmesi olası. Eminim Ninja Kaplumbağalar’daki Beyin kendilerini kıskanıyordur.

Kısa kısa...

Origin 47 Milyon kullanıcıya ulaştı!

FIFA 13, 14.5 Milyon kopya sattı!

EA'in Simpsons iOS oyunu sadece Mart ayında 10 Milyon $ getirdi!

SimCity sadece dijital olarak 1.6 Milyon adetcik sattı!

2014'ün Mart çeyreğine kadar EA'in minimum ciro beklentisi 4 Milyar $!

Battlefield 4'ün en az 8 Milyon kopya satması bekleniyor!

Berkan Cesur, zenginin malının züğürdün çenesini epey yorduğu diyarlardan bildirdi. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum