Embark, The Finals Hilecilerine Savaş Açtı

Easy Anti-Cheat çözüm olmuyor

FPS türüne yeni bir soluk getiren The Finals, bir süredir oyun dünyasının gündeminde. Fakat son günlerde The Finals sunucularını ciddi oranda hileciler işgal etmeye başladı. Oyunun geliştiricisi Embark, bu hileciler ile savaşmakta kararlı. Bunun için de yeni yöntemler izlenecek.

The Finals aslında Easy Anti-Cheat sistemini kullanıyor. Fakat geçtiğimiz günlerde oyunun Discord kanalı üzerinden yapılan açıklamada, The Finals'ın sadece tek bir anti hile sistemine güvenmediğine değinilmiş. Oyunun topluluk yöneticisi Dusty Gustaffson, bahsi geçen bu "ekstra" anti hile sisteminin bir bug yüzünden devre dışı kaldığını ifade etti.

Bu nedenle de oyundaki hilecilerin sayısı bir anda artış göstermiş. Henüz net bir açıklama olmasa da bu hilecilerin büyük bir kısmının Çin'den geldiği öne sürülüyor.

Gustaffson bu bug'ın neden kaynaklandığını ya da sistemi nasıl etkilediğinden bahsetmemiş. Fakat Embark şu anda bu bug'ı çözmüş durumda. Yakında gelecek bir güncelleme ile kendi anti hile sistemlerini tekrar devreye alacaklarını açıklayan Gustaffson, oyunculardan da yaşadıkları kötü tecrübeler için özür dilemiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum