Embracer, Yeni Stüdyolar Almaya Devam Edecek Mi?

CEO, "Bunu konuşmak için henüz erken" diyor

Embracer'ın herkesi "embrace ettiği" (pun intended) dönemler çok geride kaldı. Hatta şu günlerde stüdyonun en değerli varlıklarını bile elinden çıkardığını görüyoruz. Bu da yetmezmiş gibi Embracer bünyesindeki pek çok stüdyonun da geçtiğimiz aylarda kapatıldığı haberlerini sizlerle paylaştık.

Geçtiğimiz günlerde hissedarlar toplantısında konuşan Embracer CEO'su Lars Wingefors, önemli açıklamalarda bulundu. Stüdyonun aldığı "önlemler" sayesinde kar marjını artırmaya başlayacağını ifade eden Wingefors, yeni stüdyo satın alımlarını düşünmek için ise henüz erken olduğunu ifade etti.

"Şu anda grubumuzun geleceği en önemli odağımız. Hedefimiz de yeniden yapılanarak, elimizdeki varlıkları daha doğru ve kombine şekilde değerlendirerek geleceğimizi sağlama almak. Kar marjımızı ve gelirlerimizi artırmak için çok daha ürünler ve oyunlar üretmek ana odağımız."

Embracer, bu süreç boyunca Free Radical ve Volition gibi stüdyoların kapılarını kapattı. Stüdyonun tamamında ise 1.300'den fazla kişinin işten çıkartıldığı hesaplanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum