Epic Games, Unreal 5 Teknoloji Demosunun PC Performansını Açıkladı

RTX2080'li dizüstünden selamlar

Epic Games'in Unreal Engine 5'i tanıttığı gerçek zamanlı teknoloji demosu hepimizin ağzını açık bırakmaya yetti. Gösterilen demo PlayStation 5'te, 1440p çözünürlükte 30 fps olarak çalışıyordu. Epic Games'in baş teknoloji sorumlusu Kim Libreri, sonradan PCGamer'a verdiği röportajda Unreal Engine 5 demosunun günümüz PC donanımlarında da, özellikle üst seviye GPU'larda oldukça iyi sonuç vereceğini söylemişti.

Şimdiyse elimizde daha net bir bilgi var ve bu bilginin kaynağı Epic Games China. Kendilerinin verdiği bilgiye göre Unreal Engine 5 Teknoloji Demosu şimdiden PC'lerde daha hızlı çalışıyormuş. Ayrıca izlediğimiz demo PS5'in hızlı SSD'sinden de %100 kapasitede faydalanmıyormuş. Yani kaliteli bir NVMe SSD ile de aynı performansı görebilecekmişiz.

Epic Games China, bu demonun NVIDIA RTX2080 takılı bir dizüstü bilgisayarda 1440p çözünürlükte 40 fps verdiğini söylüyor. Yani bu konfigürasyonda bir bilgisayarın performansı, bu demo özelinde PS5'ten daha iyi diyebiliriz. Söz konusu bilgisayardaki SSD'nin ise 970 EVO olduğu söylenmiş.

Her ne kadar bu demonun özellikle de SSD bakımından PS5'in teknik özelliklerini sonuna kadar zorlamadığını söyleyebilsek de, yine de bu seviyelerdeki GPU ve SSD'li konfigürasyonlara sahip olan PC oyuncularının Unreal Engine 5 kullanan yeni nesil oyunları rahatça çalıştırabilecekleri ortada.

Epic Games China’nın Unreal Engine 5 Demo performansıyla ilgili yorumlarının yayınlandığı video şu an kaldırılmış görünse de şu adreste videodaki önemli kısımların tercümeleri yer alıyor, bakmak isterseniz.

YORUMLAR
Serdar_Berk
18 Mayıs 2020 18:01

"Epic Games China, bu demonun NVIDIA RTX2080 takılı bir dizüstü bilgisayarda 1440p çözünürlükte 40 fps verdiğini söylüyor. Yani bu konfigürasyonda bir bilgisayarın performansı, bu demo özelinde PS5'ten daha iyi diyebiliriz."

Diyebilir miyiz? Sonuçta PS5 demosu 30FPS değerine sabitlenmiş bir vaziyette çalışmıyor muydu? Yanlış anlaşılma olmasın, PS5'in kesinlikle daha güçlü olduğunu iddia etmiyorum. Sadece eğer PS5 demosu FPS kilitli bir vaziyette çalışmasaydı, daha yüksek değerler görülebilirdi demek istiyorum.

gezginttt
18 Mayıs 2020 16:07

RTX 2070 değil miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum

Parolamı Unuttum