Eski Fallout'ların Ruhani Devamı: After Reset

Fallout seven?

Geçtiğimiz günlerde Kickstarter'da başlayan bir kampanya özellikle eski Fallout'ları sevenler için oldukça ilgi çekici.

After Reset adlı oyun post apokaliptik bir bilim-kurgu RYO. Atmosfer olarak Fallout'u oldukça andırıyor. Zaten yapımcılar birinci ilham kaynaklarının Fallout olduğunu üstüne basa basa söylüyor. Fallout dışında Baldur's Gate ve Planescape Torment de etkilendikleri diğer eski tip RYO'lar.

Oyunun hikâyesi şu şekilde: İnsanlık sınırları kaldırıp bir bütün olarak yaşamayı başarmıştır. Artık hedef yıldızlardır ama insanlık yıldızlara ulaşmadan önce yıldızlar insanlara ulaşır. Dünyaya düşen dünya dışı nesneler bir süre sonra nükleer bomba etkisi göstererek inflak eder. Şanslı azınlık yer altındaki korunaklı alanlarda hayatta kalmayı başarır. Ama şimdi tekrar dışarı çıkıp dünyayı keşfetme zamanıdır.

After Reset'in yapımcıları şu üç konuda iddialı:

- Post apokaliptik atmosfer: bilimsel gerçeklere dayalı ve Fallout 1 ve 2'nin toplamından daha fazla alana sahip bir dünya.

- Lineer olmayan hikâye: Seçim özgürlükleri, dallanan hikâye ve çok sayıda oyun sonu.

- Gelişmiş mekanikler: Geleneksel DnD ve SPECIAL sistemleri.

Kickstarter kampanyasının hedefi biraz yüksek: 900.000 $. 1 haftada yalnızca 30.000 $'a yaklaşabildiler ama kanımca doğru bir proje ve sonradan açılma potansiyeli var.

Oyunun Kickstarter sayfasına şuradan ulaşabilir, oynanış görüntülerini de içeren tanıtım videosunu izleyebilir, daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum