Eternals, Pandemi Sonrası MCU'nun En Kötü Açılış Gişesini Yaptı

Kiminin rüyası, kiminin kabusu

Marvel Sinametik Evreni denilince akla ilk gelen başarı şüphesiz gişe alanında oluyor. Pandemi öncesinde milyar dolarlık gişe gelirlerini normal haline getiren MCU, yavaş yavaş eski günlerine dönmek istiyor. Sinemaların yeniden açılmasının ardından üç filmi vizyona sokan MCU en büyük şoku geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Eternals filmiyle yaşadı. 71 milyon dolarlık gişe geliri kulağa başarılı gibi gelse de MCU standartları için beklentilerin çok altında kaldı. 

Bir önceki MCU filmi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings gişede ilk hafta sonunda 76 milyon dolar civarı bir gelir elde ederken dördüncü aşamanın ilk filmi Black Widow gösterime girdiği hafta sonu 80 milyon barajını aşmıştı. İşin ilginç yanı bu üç filmden sadece Black Widow sinemalarla aynı anda Disney+ üzerinden de yayınlanmıştı. Ancak orijinal Avengers ekibinin üyesi olan Natasha Romanoff, veda filminde yalnız bırakılmamıştı. Her ne kadar Scarlett Johansson, filmin Disney+ üzerinden gösterilmesinin kendi payını azalttığını düşünse de veriler ortada. Black Widow halen dördüncü aşamanın en iyi gişesine sahip.

Shangi-Chi'den önce de kötü başlangıç yapan MCU filmleri vardı. Bu anlamda en kötü rekor 2008 yılında vizyona giren The Incredible Hulk filmine ait. 55 milyon dolar civarında bir gelir elde eden Hulk'ı 2015 yılında vizyona giren ilk Ant-Man filmi 57 milyon dolar ile takip ediyor. Eternals'tan daha kötü açılış gişesi yapan diğer iki film ise 2011'de izlediğimiz ilk Thor ve yine aynı yıl vizyona giren Captain America: The First Avenger filmi. Büyük bir aksilik olmazsa sıradaki MCU filmi Spider-Man: No Way Home, gişede MCU'nun eski günlere dönmesinin ilk habercisi olacaktır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum