EVO 2019'un Kazananları Belli Oldu

Turnuvaların şahını geride bıraktık

FGC turnuvaları arasındaki en önemli etkinlik olarak görülen EVO, bu sene de inanılmaz anlara sahne oldu. Pek çok şampiyonun belirlendiği ve bol bol hayal kırıklığının yaşandığı turnuva, kendi izlenme rekorunu da kırarak tam 279.000 canlı yayın izleyicisine ulaşmayı da başardı.

Super Smash Ultimate ve Mortal Kombat 11 gibi oyunların ilk kez oynandığı turnuvada; Tekken 7, Street Fighter V, Samurai Shodown, DragonBall FighterZ, Soul Calibur 6, Under Night In-Birth Exe:Late[st] ve BlazBlue: Cross Tag Battle gibi oyunların şampiyonları da belli oldu.


Turnuvanın en çok izlenen oyunu Super Smash Ultimate finali, Kuzey Amerika savaşına tanık oldu. Team SoloMid oyuncusu Gavin "Tweek" Dempsey, son dönemlerde dövüş oyunları turnuvalarını domine eden Echo Fox oyuncusu Leonardo "MKLeo" Lopez Perez'e mağlup oldu. "MKLeo" bu galibiyeti ile 21.000 doları aşan bir para ödülü kazandı.

Tekken 7'de ise Japon ve Koreli rakiplerini geçmeyi başaran Pakistanlı Arslan “Arslan Ash” Siddique, ülkesine ilk EVO madalyasını götüren oyuncu olmayı başardı. Daha önce Japonya'daki EVO turnuvasında kendini kanıtlamayı başaran Arslan Ash, bu sefer sahnelerin en büyüğünde Koreli efsane Jae-Min “Knee” Bae'yi -tekrar- yenerek kupaya ulaştı.

Tepedeki koltuğunu Super Smash Ultimate'a bırakan Street Fighter'da ise kazanan Masato "Bonchan" Takahashi oldu. Mortal Kombat 11 cephesinde ise yine bir Echo Fox oyuncusu olan Sonic Fox'un dominasyonu devam ediyor.

Turnuvanın DragonBall FighterZ ayağında ise oldukça ilginç bir olay yaşandı. EVO 2018'de fitili ateşlenen Dominique “SonicFox” McLean ve Japon efsane Goichi “GO1” Kishida rekabeti yine finallere taşındı. Fakat bu kez ödüle ulaşmayı başaran GO1 oldu. Savaşın ardından gözyaşlarına boğulan GO1, rakibi Sonic Fox tarafından alkışlandı. Sporun her dalında görmek istediğimiz sportmenliği gösteren ikili, daha sonra sahnede birlikte el kaldırdı.

EVO 2019'da en çok birincilik alan ülke yine Japonya'ya oldu. İkinci sırada 2 ödül ile ABD bulunurken 3. sıra pek çok ülke arasında paylaşıldı.

YORUMLAR
Decypher
5 Ağustos 2019 11:50

DragonBall FighterZ finalinin ardından yaşananlar bunun ne kadar özel bir turnuva olduğunu bir kez daha gösterdi bence. Nefis bir sportmenlik gösterisiydi.

zikinu
Decypher
5 Ağustos 2019 12:04

Ya bir turnuvanın her iterasyonu mu müthiş olur ya? Senede 5 kere yapsalar keşke. 


Parolamı Unuttum