Eylül'de Ne Oynasak?

Sonbahar geldi!

Nasıl geçtiğini anlamadığımız koca bir yazı arkamızda bıraktık. Coronavirüs salgını, yeni konsollar ve yeni nesil oyunlar derken sonbahar aylarına girmiş bulunuyoruz. Fakat dökülen yaprakların, yağmurun ve hüznün mevsimi olan sonbahar, bizler için çok daha fazlasını simgeliyor. Merakla beklediğimiz oyunların ve yeni nesil konsolların mevsimine hoş geldiniz.

Biz de bu mevsimin ilk ayında bizleri heyecanlandıran oyunları sizler için sıraladık. Gelin, Eylül ayının sürprizlerine hep birlikte bakalım.

Marvel’s Avengers - PC, PS4, Xbox, Stadia – 4 Eylül

Portföylerinde başarılı Tomb Raider oyunları ve Legacy Of Kain gibi efsaneler bulunduran Crystal Dynamics’in Avengers oyunu, ilk kez duyurulduğunda hepimizi heyecanlandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan beta sürecinin ardından ise oyun hakkındaki görüşler bir hayli karışık.

Marvel dünyasının en efsanevi kahramanlarını kontrol edebileceğimiz Marvel’s Avengers, temelinde bir servis oyunu olacak. Yani sürekli olarak gelişebilecek, yeni kostümler ve zırhlar açarak karakterlerimizi güçlendirebileceğiz. Bununla birlikte geliştirici ekip, bambaşka bir hikayenin kapısını aralayacak. Yaşanan korkunç bir olayın ardından inlerine çekilen Avengers ekibi, Ms. Marvel (Kamala Khan) tarafından gaza getirilerek kaybettikleri dünyalarını geri almaya çalışacak.

Tek bir el çırpışı ile binaları indiren, tankları birbirine vurarak kendisine muşta gibi delici kesici aletler yapan Hulk’ın küçücük düşmanları can barı tükenene kadar dövmesi ilginç olacak gibi. Yine de Marvel’s Avengers, ayın başlangıcı için hiç de fena bir seçenek değil.

NBA 2K21 - PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, Stadia – 4 Eylül

Her sene ellerini cebimize sokan serilerden biri de NBA 2K serisi. Fifa gibi sürekli olarak online kısmını geliştirmeye önem veren 2K, bu kez duruşunu değiştireceğini ifade ediyor. Tabii ki buna inanıp inanmamak tamamen sizin elinizde. Fakat Steam tarihinin en düşük notlarını alan NBA 2K20’nin ardından bu kez işler gerçekten değişecek gibi görünüyor.

Peki şu anda oyun hakkında elimizde ne gibi bilgiler var? Şimdilik 2K’in, serinin alametifarikası olan “Pro-Stick” sistemini değiştireceğini biliyoruz. Bu sayede oyunculara daha fazla özgürlük vadedeceğini açıklayan geliştirici ekip, oyun motorunu da baştan aşağıya yenileyecek. Oyuncular ücretsiz olarak oyunlarını yeni nesil konsollar için yükseltebilecek olsa da çapraz platform desteğinin sunulmayacağı resmen açıklanmış durumda.

Oyunu tam bir koleksiyon eşyası yapan detay ise kapağı olacak. Mamba Edition versiyonlarının tamamının kapağında 26 Ocak 2020 tarihinde bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant bulunacak. Seni çok özlüyoruz Bean!

Kingdoms Of Amalur: Re-Reckoning - PC, PS4, Xbox One – 8 Eylül

Kingdoms Of Amalur’un oldukça ilginç bir hayat hikayesi var. Xbox 360 ve PS3 jenerasyonunun beklenen popülariteye ulaşamayan oyunlarından biri olan KoA, kendisine ait bir hayran kitlesine sahip. Buna rağmen yayıncı EA’in beklentilerini karşılayamadığı için fişi çekilen oyun, 2018 yılında THQ Nordic’in eline geçince küllerinden doğma fırsatı buldu.

Pek çok oyuncunun merakla beklediği Kingdoms Of Amalur: Re-Reckoning, güncel konsol jenerasyonu ve PC için baştan aşağıya yenilenecek. Faelands isimli dünyanın Amalur evreninde geçecek olan maceramızda, ölümleri ve dünyayı yok olmanın eşiğine getiren savaşların sebeplerini inceleyeceğiz. Fantastik RYO açlığı çekenlerin karnını doyurmaya gelen Kingdoms of Amalur’a bu kez bol şans diliyoruz.

Bu arada oyunun Kaiko tarafından geliştirildiğini de belirtelim. Ekibin CV’sinde Darksiders ve Darksiders 2 gibi önemli oyunlar bulunuyor.

Crysis Remastered - PC, PS4, Xbox One – 18 Eylül

Oyunlarda Türkçe altyazı görme şansımızın bile olmadığı dönemlerde Türkçe seslendirme ile gelen Crysis’in yeri bizler için çok ayrı. Bizler Crysis serisinden yeni oyun beklerken geliştirici ekip ilk oyunun Remaster versiyonunu çıkarmaya karar verdi.

Yine de bu moralleri düşürecek bir haber değil zira Nomad’i ve Psycho’yu 4K görebilmek kulağa oldukça şahane geliyor. Yayınlanan fragmanın ardından oyuncular kazan kaldırınca tekrar geliştirme sürecine giren oyun, çok daha güçlü şekilde oyun dünyasına giriş yapacak. Bakalım adadaki maceramızdan eskisi kadar tat alabilecek miyiz?

Crysis Remastered’ın yeni nesil konsollara gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Şimdilik bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da ilerleyen günlerde yeni nesil konsollara özel versiyonları da görebiliriz.

Mafia: Definitive Edition – PC, Xbox One, PS4 – 25 Eylül

Ayın üçüncü ve son “remaster” versiyonu ise bir klasiğe ait. Yıllar önce bizi Tommy Angelo’nun hikayesi ile buluşturan Mafia: The Lost City of Heaven, remaster versiyonu ile küllerinden doğmaya hazırlanıyor.

Taksici Tommy’nin kendisini bir anda Salieri ailesinin içerisinde buluş hikayesi, 4K görüntüler ile çok daha eğlenceli hale getirilecek. Serinin kara kedisi Mafia 3’ü de geliştiren Hangar 13 tarafından üretilen oyun, şimdiden ayın en çok merak edilen oyunlarından biri. Orijinal oyunun dokusunu ve hikayesini koruyacağını açıklayan geliştirici ekip, verdiği bu sözlerin kaçını tutabilecek hep birlikte göreceğiz.

Son dönemlerde bir remaster cenneti haline gelen oyun dünyası hakkında ise yorumu size bırakıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum