Fallout 4 Hakkında Çılgın Teoriler

Ya tutarsa?

Yıllardır merakla beklenen Fallout 4’ün ilk videosunun yayınlanmasıyla birlikte atomik dedikodu bombasının internete düşmesi de bir oldu. Reddit, Steam, Imgur, Kinja… bugünlerde nereye baksanız herkesin ortaya bir teori attığını görüyorsunuz. İşin ilginç yanı ne biliyor musunuz? Bazılarını feci derecede inandırıcı olması.

Kotaku da tüm bunları alıp 2013’te ellerine geçirdikleri Fallout 4 dokümanlarıyla birleştirmiş ve ortaya oldukça ilginç sonuçlar çıkmış. Biz de bunlardan bazılarını sizler için derledik.

Her şeyden önce aralarından en enteresan olanı yöneteceğimiz kahramanın kimliğine dair yapılan tespitler. Çünkü izlerken hiçbirimizin ilk bakışta fark etmemesine rağmen videonun sonunda Dogmeat’le buluşan ve “Hadi gidelim dostum,” diyen adamla geçmişten kesitler gördüğümüz sırada beşiğin üstüne eğilen adam aynı kişiler! İnanmıyorsanız aşağıdaki görsele bir göz atın.

Bunu ilk gördüğümde inanmadım aslında. Ne de olsa Bethesda aynı yüzü defalarca kullanmasıyla ünlü bir firma. Ama Kotaku’nun 2013 yılında ele geçirdiği ve Fallout 4’ün geliştirme aşamasında olduğunu gösteren belgelerde şöyle ilginç bir görsel var.

Gördüğünüz gibi yine aynı kişiye bakıyoruz. Söz konusu belgelerde bu kişinin Amerikan Ordusu’nda bir asker olduğu, Büyük Savaş öncesindeki olaylardan bahsettiği, karısı ve yeni doğan oğlu için endişelendiği çünkü ‘Savaşın hiç değişmediğine’ değindiği yer alıyormuş. Peki Büyük Savaş’tan önce yaşamış bir adamla Vault kıyafetini giyen diğer adam nasıl aynı kişi olabilir? Arada yüzlerce yıllık bir zaman dilimi ve zilyon tane atom bombası gibi iki küçük ayrıntı var ne de olsa. Böyle bir şey imkânsız olmaz mı? Teorilerin daha da ilginçleştiği yer de burası zaten.

Fallout 3’ü oynayanlar (spoiler geliyor, dikkat) her Vault’un aslında farklı deneyler yürütmek için inşa edildiğini bilir. Mesela bir tanesinde bir kişi hariç herkes kadındı. Birinde aynı adamın bir sürü klonu yaşıyordu vs vs. O hâlde Vault 111’in de bir tür deney içerdiğini düşünmek yanlış olmaz. Peki ya bunun insanları dondurup yüzlerce yıl sonra genç bir şekilde uyanmalarını sağlayan kriyo teknolojisiyle alakası varsa? Mantıklı… Hatta fazla mantıklı! Çünkü Kotaku’nun burada atladığı önemli bir nokta var, o da baş karakterimizin bir ordu mensubu olduğu. Bu da Vault 111’in önemli kişiler için ayrılmış olabileceğini ve ileriki bir tarihte sağlıklı bir şekilde uyanmalarını sağlamak adına böyle bir yönteme başvurmuş olabileceklerini gösteriyor.

Kotaku editörü baş karakterimizin uzun uykusundan uyanmasını sistemdeki bir arızaya dayandırmış ve buna referans olarak da oyunun resmi sitesindeki arıza mesajını göstermiş. Ancak Sinan ve ben o mesajın direkt olarak üçüncü oyundaki Masterbrain ile alakalı olduğunu biliyoruz. Çünkü tam olarak şöyle yazıyordu:

“Genel anons tertibatında hata meydana geldi. Güvenlik gereği Masterbrain’in kapatılması ve tüm hassas materyallerin uzaklaştırılması onaylandı. Lütfen daha sonra tekrar deneyin. İyi günler.”

Hadi burada bir teori de benden gelsin, İngiliz oyunculara havamızı atalım. Masterbrain üçüncü oyunda Vault-tech binasındaki tüm güvenlik robotlarını kontrol eden bir robo-beyin olarak çıkıyordu karşımıza. Acaba yetkileri sahiden de güvenlikle mi sınırlıydı? Yoksa koruduğu “daha başka” bir şey mi vardı? Mesela ülkenin ileri gelenlerinin dondurulup saklandığı özel bir Vault? Belki de “tüm hassas materyallerin uzaklaştırılması” ile kasıt bu insanların uyandırılmasıdır?

Bir başka iddia da Fallout 3’teki “babasını arayan oğul” temasının tam tersinin işleneceği ve bu kez “oğlunu arayan baba” rolünü üstleneceğimiz yönünde. Dayanak olarak da videonun başındaki bebek ve adamın oğlu hakkındaki endişeleri gösteriliyor. Bu da mantıklı geliyor aslında… Ayrıca üçüncü oyuna selam çakan bir senaryoyu oynamak ilginç de olur.

Reddit’te dolanan teorilerden bazıları bu kez robotlardan birini de yöneteceğimizden bahsediyor. Biriyse hem geçmişte hem de gelecekte oynayıp şehrin nasıl değiştiğini göreceğimizi iddia ediyor. Ama ben bu ikisini pek olası bulmadım.

Yani sizin anlayacağınız Fallout 4 videosu sandığımızdan daha fazla ipucu veriyor olabilir. Ama bunların hepsinin sadece ve sadece birer teoriden ibaret olduğunu da unutmamak gerek tabii.

Şimdi Fallout 4’ün dünya çapındaki kazık fiyatına (neredeyse tüm dijital mecralarda kutulu fiyatına satılıyor) bakıp kaş çatmaya kaldığımız yerden devam edebiliriz…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum