Fallout 76 Steam'e Gelmeyecek

Fallout 76 yalnızca Bethesda.net'te bulunacak

Bethesda'dan cesur bir hamle demek istiyorum ama ne kadar cesur olduğunu elbette zaman gösterecek. Fallout 76'nın beta notlarında görüldüğü kadarıyla oyun PC'de yalnızca Bethesda.net üzerinden oynanabilecek sevgili Oyungezerler. Zaten Bethesda'da yaptığı resmi açıklamayla "ne beta, ne de tam oyun Steam'de yer alacak" deyiverdi.

Aslında Bethesda benzer bir şeyi Fallout Shelter'da da denemiş, 2016'nın Temmuz ayında oyunu Bethesda.net üzerinden sunmuştu. Ama aradan birkaç ay geçtikten sonra 2017'nin Mart ayında oyun Steam üzerinden de çıkışını gerçekleştirmişti. Acaba yine öyle bir şey olur mu diye düşünmeden edemiyorum. Tamam Bethesda kendi programını yaygınlaştırmak istiyor ama bir yandan da farklı launcher kullanmaya sıcak bakmayan oyuncuları da uzaklaştırmış oluyor bu tür kararlarla.

> Gamescom 2018 Rehberi - Ne Zaman ve Hangi Oyun Firmaları Yer Alıyor?

> Fallout: New Vegas 2 Gelir Mi? Todd Howard'a Göre Pek Mümkün Değil

Oyunun Steam üzerinden yayınlanmayacağını söyleyen Bethesda bir açıklama daha yaptı ve oyunun betasının aslında tam oyun olacağını da söyledi. Yani betada kaydettiğiniz tüm ilerleme oyun asıl çıkışını gerçekleştirdiğinde kullanabilir olacak. Aslında kulağa güzel geliyor ama şöyle bir şey var, oyunun betasına katılmak için ön sipariş vermeniz gerekiyor. Yani bir nevi Erken Erişim, yani bir nevi 'parayı veren, düdüğü çalar, avantajı kapar' mantığı. Bu bir çok oyunculu oyun olduğu için betaya katılmış olanlar ana oyun yayınlandığında yeni oyunculara göre çok daha avantajlı olacaklar gibi. Bakalım Bethesda'dan buna dair de bir açıklama gelecek mi?

Fallout 76'nın betasının Ekim ayında başlaması planlanıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum