Final Fantasy Serisinin Toplam Satışları 180 Milyona Ulaştı!

Burada durmayacağı kesin

Final Fantasy serisinin ne kadar büyük, ne kadar önemli bir seri olduğunu söylememe gerek var mı sevgili Oyungezerler? Dile kolay, 36 yıldır devam eden bir seriden bahsediyoruz. Geride kalan bunca yılın sonunda on milyonlarca oyuncuya ulaştığını da görüyoruz. Paylaşılan güncel veriler de seri için yeni bir eşiğin aşıldığını gözler önüne seriyor.

Square Enix tarafından paylaşılan bilgilere göre; Final Fantasy serisinin toplam satışları 180 milyon kopyayı geride bırakmış durumda. Mart 2022’de bu veri 173 milyon olarak paylaşılmıştı, geride bıraktığımız yaklaşık 15 aylık dönemde 7 milyon satış daha yapıldığı görülüyor.

O tarihten bugüne; Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion çıktı, Final Fantasy Pixel Remaster’ın PS4 ve Nintendo Switch versiyonları geldi ve son olarak da Final Fantasy XVI ile buluştuk. Zaten satış verilerine en büyük katkıyı da FF16 sağladı diyebiliriz, 28 Haziran’da çıkan oyun çok kısa bir süre içerisinde 3 milyon satışı geride bıraktı. Böylece toplam satışlar 180 milyona ulaştı.

> Final Fantasy XVI - İnceleme

Gerçi bu satış verisi Grand Theft Auto V’in tek başına yaptığı toplam satışlara ancak denk geliyor, ama olsun, sonuç olarak bu durum Final Fantasy’nin en önemli JRYO serilerinden birisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Önümüzdeki dönemde çıkacak yeni (ve yenilenen) oyunlarla serininin yeni rekorlara doğru yol aldığını görürüz herhalde, öyle değil mi?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum