Final Fantasy XV'in İngilizce Seslendirmeli Fragmanı

İki Lisan Bir Oyun

Final Fantasy XV'in TGS 2014'te yayınlanan fragmanının İngilizce seslendirmeli versiyonu yayınlandı.

Yani fragmanın kendisinde yeni bir şey yok ama oyunun İngilizce seslendirmesine ilk kez şahit olduğumuz için önemli bir video.

Kişisel olarak beğendim seslendirmeleri. Zaten Final Fantasy serisinin oyunları bazen kötü bile olsa seslendirmelerine her zaman özeniliyor. Yalnız internette beğenmeyenin de çok olduğunu belirtmek isterim. Oyunu Japonca oynama seçeneğinin olmasına dair talepler hayli yoğun.

Yine biraz kişisel konuşayım, eğer bir oyunun İngilizcesi gerçekten çok kötü değilse o oyunu İngilizce oynamanın daha keyifli olduğu kanaatindeyim (ki İngilizce anime silah zoruyla bile izletemezsiniz). Çünkü:

1. Japonce seslendirmeli, İngilizce altyazılı oyun oynamak, aynı şekilde anime izlemeye benzemiyor. Seslendirme ile altyazı okuma hızı tutmaz ve oyuncu ya konuşmayı yarıda kesip geçer, ya da altyazıyı okuyup bitirmiş olduğu için ne söylendiğini biliyor olsa da konuşmayı sonuna kadar dinler. Her iki durumda da akıcılık baltalanır.

2. Japon seslendirme sanatçılarının yeteneklerine hayranımdır ama biraz anime kültürüyle içli dışlıysanız da birçoğunun sesi tanıdık geliyor. İngilizce seslendirmecilerin seslerine fazla aşina olunmadığı için daha kendine has bir oyun tecrübesi yaşıyor insan.

Ama tabii zevk meselesi bir taraftan da.

Neyse daha da uzatmadan videoyu paylaşayım ben sizinle:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum