Frontier Developments Hisseleri Yüzde 40 Değer Kaybetti

F1 Manager 2022 etkisi

Merkezi Cambridge'de bulunan Frontier Developments'ın hisseleri, mali durum açıklamalarının ardından bir anda %40 değer kaybetti.

Frontier son oyunu F1 Manager 2022'nin beklenenin çok altında gerçekleşen satışları ve ayrıca tatil döneminde genel portföyün de beklenenin satışları gerçekleştirememesi yüzünden şu anki mevcut mali yılda (FY23) satış ve kar hedeflerini tutturamayacağını açıklamıştı.

Elite'ın yaratıcısı David Braben tarafından 1994 yılında kurulan Frontier'i Elite: Dangerous'a ek olarak Planet Zoo, Jurassic World Evolution ve Planet Coaster gibi yönetim simülasyonu oyunlarıyla da tanıyoruz.

Frontier, F1 Manager ile yeni bir seri başlatmıştı ve oyun firmanın açıklamalarına göre 600,000'den fazla satmış. Ama yine de bu beklentilerin çok altında bir rakam. "Oyunun çıkışında ve hemen sonrasında oyuncu ilgisi oldukça güçlü ve beklentilerimizle uyumlu seviyedeydi. Ama maalesef tatil dönemindeki promosyon dönemlerinde satış performansı beklentilerimizin altında kaldı, bunun da kısmı sebebinin oyuncuların kötüleşen ekonomik koşullarda fiyatlara karşı hassasiyet geliştirmiş olması diyebiliriz." diyor Frontier.

Frontier'in CEO'su Jonny Watts da firmanın mali beklentilerini değiştirmek zorunda kalmalarının hayal kırıklığı yarattığını söylüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum