Gamescom 2024 Açılış Gecesi – Tüm Fragmanlar

40'tan fazla fragman bizleri bekliyor

Yılın önemli oyun etkinliklerinden Gamescom geldi çattı. Açılış gecesinde yine sürüsüne bereket fragman gösterildi. İçlerinde ilginç gelenler de vardı “Olmasaydı da olurdu” dedirtenler de. Ama sonuç olarak birçok oyun görmüş olduk. 40'tan fazla fragman var karşımızda, bakalım içlerinden hangilerini beğeneceksiniz. Buyurun hep beraber göz atalım:

Borderlands 4

Gecenin ilk fragmanı ve aynı zamanda ilk gösterim videolarının da ilki 2K’den geldi. Yeni Borderlands oyunu resmen duyuruldu. Pek bir şey gösterilmedi gerçi ama en nihayetinde Borderlands 4 de takip listelerimizdeki yerini almış oldu. Filminin yarattığı hayal kırıklığını tersine çevirebilecek mi bakalım. 2025’te geliyor.

Call of Duty: Black Ops 6

Programın 2. fragmanı Call of Duty: Black Ops 6 oynanış videosu oldu. Gösterileceğini bildiğimiz fragmanlardan birisiydi. “Most Wanted” bölümünden bir kesit paylaşıldı. Çıkış gününde Game Pass’e gelecek ilk CoD oyunu olacak. 25 Ekim’de bizlerle.

Goat Simulator Remastered

Kaç kişi böyle bir şey bekliyordu bilemem, ama farklı oyunlara göndermelerle eğlenceli bir fragman hazırladıklarını söyleyebilirim :) Goat Simulator Remastered, bu yıl içerisinde çıkacak bir aksilik olmazsa. Çıkış gününde o da Game Pass’te.

Persona 3 Reload: Episode Aigis

Persona 3 Reload’un ek paketi Episode Aigis 10 Eylül’de geliyor. Öncesinde o da bir fragmanla Gamescom’ta yerini aldı. Hevesle bekliyoruz kendisini.

Dying Light: The Beast

Dying Light serisine yeni bir üyenin geleceği söyleniyordu. Beklenen o yeni üye gün yüzüne çıktı. Ana oyundan bağımsız olarak oynanabilen Dying Light: The Beast’te Kyle Crane’i yöneteceğiz. 13 yıl boyunca üzerinde yapılan deneylere katlandıktan sonra kaçıyor ve intikam arzusuyla kendisini tutsak edenlerin peşine düşüyor kahramanımız. 20 saatlik bir oyun süresi olacakmış, Geoff öyle diyor. Dying Light 2 Ultimate Edition sahiplerine ücretsiz olarak verileceğini de belirtmiş olalım.

Black Myth: Wukong

Black Myth: Wukong da resmi çıkış fragmanıyla programda yerini aldı. Yıllar süren bekleyiş sona erdi. Belki inceleme puanlarında 85-90 gibi bir ortalama tutturamadı ama Steam eş zamanlı oyuncu sayısıyla bu yılın listesinde zirveye, tüm zamanlar listesinde de 2. sıraya oturmuş durumda. Önümüzdeki günlerde bu performansını daha da yukarılara taşıyabilecek mi bakalım.

Dragon Ball: Sparking! Zero

Dragon Ball: Sparking! Zero fragmanıyla geri sayımda son 50 güne girildiğini hatırlattı. 11 Ekim’de oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ön sipariş verenler 3 gün öncesinden oynamaya başlayabilecekler.

King of Meat

Programın duyuru videolarından birisinde sıra. King of Meat’te yarışmacıların birbirinden çılgın zindanlarda hayatta kalmaya çalıştığı bir yarışma programında yerinizi alıyorsunuz. Dilerseniz siz de bu zorlu zindanlarda şansınızı deneyebilir, altına ulaşan kahraman olmaya çalışabilir, dilerseniz de kendi zindanlarınızı tasarlayıp diğer oyuncuların önüne zorlu engeller çıkarabilirsiniz. Parti oyunları arasında şansını deneyecek, bakalım başarılı olabilecek mi.

Lynked: Banner of the Spark

Bir başka co-op oyun. Ve yine birkaç türü bir potada eritmeye çalışan bir oyun. Roguelite oyunlarından esinlenen bölüm tasarımları, hack&slash oyunlarından ilham alan çatışmalar ve şehir inşa mekanikleriyle oyun severlere renkli ve eğlenceli bir oyun deneyimi yaşatmaya çalışacak FuzzyBot. İlk oyunlarında nasıl bir performans sergileyecekler, 2 ay sonra göreceğiz. 22 Ekim’de erken erişime sunulacak.

Lost Records: Bloom & Rage

Don’t Nod, Life is Strange formülüne geri döndükleri Lost Records: Bloom & Rage ile karşımızdaydı. Oyun önümüzdeki yılın başına ertelenmişti malum, onu da ikiye bölmüşler. Tape 1, 18 Şubat’ta, Tape 2 de 18 Mart’ta gelecek.

No More Room in Hell 2

Açıkçası şu sıralar pek de aradığım bir tür değil co-op zombi oyunları. Ama bir tane daha geliyor işte. Aramızda meraklıları vardır illaki. 13 yıl önce çıkan (ve halen güncelleme almaya devam eden) No More Room in Hell, aslında Source Engine için geliştirilen bir moddu. İşi bir adım öteye taşımanın vaktinin geldiğine karar vermiş olsalar gerek, No More Room in Hell 2 ile çıktılar karşımıza. Çıkışı için “Yakında” diyorlar ama ne kadar yakında, bilemiyorum. İlgilenenler takip listelerine ekleyebilirler.

ARC Raiders

ARC Raiders, duyurulduğu vakitlerde dikkat çekmeyi başarmıştı. Lakin erteleme üstüne erteleme gören oyunlar arasına katılınca o ilk heyecan dalgasını ne kadar koruyabildi, orası bir muamma. Sonuçta 2021’de duyurulmuş, “2022’de geliyor” denilmişti. Ama geride bıraktığımız 2 yılda çıkamadı görüldüğü üzere. Bu sefer de “2025’te geliyor” demek için bir fragman paylaşmışlar, sağlık olsun.

Infinity Nikki

Sevimli oyun kontenjanından bir fragman var sırada. Duyurulduğunda da tebessüm ettirmişti. Her ne kadar Nikki serisinin 5. oyunu denilse de diğerlerinden öncekilerden daha farklı olduğunu söylemek mümkün. İşin içinde yine kıyafetler ve animelerden fırlayıp gelmiş karakterler var ama bu sefer karakter giydirmekten daha fazlasını yapabileceğiniz bir oyunla geliyorlar. 12 milyona yakın ön kayıt almış bile. Bakalım ne zaman gelecek.

Warhammer 40,000: SpaceMarine II

Sırada bu yılın merakla beklenen oyunlarından birisinin fragmanı var. Warhammer 40K: Space Marine 2, çok yakında oyun severlerle buluşacak, 9 Eylül’de geliyor. Ön sipariş verenler 4 gün öncesinden oynamaya başlayabilecekler.

Predecessor

“MOBA shooter” kategorisindeki oyunlardan Predecessor, bir süredir erken erişimdeydi ve artık bu sürecin sonuna gelmiş, tam sürüme geçiş yapmış bulunuyor. Erken erişim sürecinde 2 milyon oyuncuya ulaştıklarını söylüyorlar. Bakalım bu ilgiyi korumayı başarabilecekler mi.

Path of Exile II

Diablo severlerin gönlünü fetheden bir oyun olmuştu Path of Exile. 2. Oyun duyurulduğunda da haliyle çok sevindik. O da ertelemelerden nasibini aldı, bekleyişi biraz uzattı. Ama en sonunda erken erişim tarihini öğrenmiş olduk.  15 Kasım’da geliyor.

Dune: Awakening

Dune evrenine geri dönülmüş olmasından ne kadar mutlu olduğumu fırsat buldukça dile getiriyorum, şimdi burada uzun uzun anlatıp da sizleri sıkmak istemem. Gelin görün ki bu Dune oyunu benim beklediğim türden bir Dune oyunu sayılmaz. Bu tamamen kişisel tercihlerle ilgili bir şey elbette. Dune evreninde strateji türü dışında bir oyun oynayacaksam, bir hayatta kalma DVO yerine aksiyon macera veya RYO oyununu tercih ederim. Ama geliştiriciler böyle düşünmüyor görüldüğü üzere. Umarım ben yanılıyorumdur ve ortaya iyi bir oyun çıkar. PC versiyonu 2025’in ilk aylarında gelecekmiş. Konsol versiyonu ise ilerleyen tarihlerde duyurulacak.

Reanimal

Little Nightmares serisinin geliştiricisi Tarsier Studios’un yeni oyunu en sonunda gün yüzüne çıktı. Ama durun 1 dakika. Bu Little Nightmares değil mi yahu? Buram buram Little Nightmares kokan bir fragman oldu benim için. Evimizin Little Nightmares uzmanı kızçeye izlettim, o da aynı fikirde. Peki “Little Nightmares ile işimiz bitti, artık farklı bir oyun yapmamızın vakti geldi” minvalindeki o açıklamalar neydi ey Tarsier Studios? Dönüp dolanıp yine aynı yoldan gidiyorsunuz işte :) Adı Little Nightmares 3 olmayan yeni Little Nightmares oyunumuz Reanimal da takip listelerimizde yerini aldı, merakla bekliyoruz.

Genshin Impact

Hoyoverse olmadan bir program olmuyor artık :) Gecenin ilk Hoyoverse fragmanı Genshin Impact’ten geldi, Natlan oyun tanıtımı fragmanıyla karşımızdaydı. Bildiğiniz Genshin Impact işte :)

Monster Hunter Wilds

Monster Hunter Wilds, 2025’te beklediğimiz oyunlar listesinin önemli üyelerinden birisi hiç şüphesiz. Programda o da bir fragmanla arz-ı endam etti. Fakat halen bir çıkış tarihi yok ne yazık ki. Ne yapalım, dişimizi biraz daha sıkacağız ve merakla beklemeye devam edeceğiz.

Naraka: Blade Point x Tomb Raider

Naraka: Blade Point, çok yakında Lara Croft’ı misafir etmeye hazırlanıyor. Naraka: Blade Point x Tomb Raider etkinliği, 28 Ağustos’ta geliyor.

Fatal Fury: City of the Wolves

Fatal Fury: City of the Wolves, Mai Shiran karakter fragmanıyla programda yerini alırken oyunun çıkış tarihi de ilan edilmiş oldu; 24 Nisan 2025’te bizlerle.

MechaBreak

Mecha sevenler de eksik kalmasın demişler, MechaBreak fragmanını da programa eklemişler. Armored Core’dan sonra ne kadar ilgi çeker, bilemiyorum. Yine de 6’ya 6 mecha kapışmaları ilgimi çeker diyorsanız, sizleri bu tarafa alalım.

Monument Valley 3

Gecenin bir başka “sevimli oyun” duyurusuna geldi sıra. Netflix Games’e özel oyunlardan birisi olacak Monument Valley 3, 10 Aralık’ta geliyor.

Sid Meier’s Civilization VII

Civilization serisi bugüne kadar en çok zaman harcadığım seri olsa gerek. Haliyle yeni oyunu da dört gözle bekliyorum. Sizler de benim gibi düşünenlerdenseniz, bu bekleyişin sona ermesine 6 aydan az bir süre kalmış durumda.

Programdan hemen önce billbil-kun yine bir sızıntı bilgiyle karşımızdaydı, oyunun 11 Şubat 2025’te geleceğini paylaşmıştı. Gösterilen fragmanla da bu tarih teyit edilmiş oldu.

Starfield

Starfield’ın Shattered Space ek paketi 30 Eylül’de geliyor. Öncesindeyse ücretsiz REV-8 güncellemesi geldi. Artık Rev-8’inize atlayıp turlayabilirsiniz gezegenlerini.

Marvel Rivals

NetEase Games tarafından geliştirilen yeni Marvel oyunu Marvel Rivals da fragmanıyla gecede yerini aldı. Takım tabanlı PvP shooter türündeki oyun, 6 Aralık’ta geliyor.

Secret Level

Programda bir de dizi tanıtımı yapıldı. Love, Death & Robots’un yapımcılarının yeni antolojisi Secret Level, 15 bölümde Pac-Man’den Spelunky’ye farklı oyunları, The Outer Worlds’ten Sifu’ya farklı oyunları konu alacak. 3 yıldır üzerinde çalışılan proje, 10 Aralık’ta Amazon Prime’da.

Age of Mythology Retold

Hayır, ağlamıyorum, gözüme toz kaçtı :) İşin şakası bir yana, bazı oyunlar var ki gördüğümde farklı duygulara kapılıyorum sevgili Oyungezerler. Age of Mythology de tam olarak bu oyunlardan birisi. Yeniden yapımıyla geri dönüyor olmasından dolayı da çok mutluyum tahmin edebileceğiniz üzere. 4 Eylül’de geliyor. Çıkış gününde Game Pass’te yerini alacak.

Towerborne

The Banner Saga ile gönlümüzü fetheden Stoic Games’in yeni oyunu Towerborne’dan da bir oynanış videosu geldi. 10 Eylül’de Steam’de erken erişime sunulacak. 2025’te de tam sürüme geçiş yapacak ve Game Pass oyunları arasına katılacak.

Delta Force

Battlefield son yıllarda neyi yanlış yaptı sorusuna verilebilecek cevaplardan birisi Delta Force olacak gibi görünüyor sevgili Oyungezerler. En azından ilk izlenimler bu yönde. Böyle olup olmayacağını birkaç ay sonra göreceğiz, yılın son çeyreğinde erken erişime sunulacak. Bu arada ufak bir isim değişikliği yapılmış. Delta Force: Hawk Ops olarak duyurulmuştu, artık sadece Delta Force.

Kingdom Come Deliverance II

Ortaçağ simülasyonumuz Kingdom Come: Deliverance II yakın bir tarihte duyurulmuş, başlangıçta bu yıl içerisinde çıkacağı açıklanmış, kısa bir süre sonra da 2025’e ertelendiği haberi paylaşılmıştı. 11 Şubat 2025’te geliyor kendisi.

Zenless Zone Zero

Fragmanı paylaşılan HoyoVerse oyunlarından bir diğeri Zenless Zone Zero oldu. Bu da yine bildiğiniz gibi :)

Honkai Star Rail

Program biter, HoyoVerse oyunları bitmez :) Önümüzdeki yılın 3. çeyreğinde Honkai: Star Rail’e Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works içeriği geleceği duyurulmuş oldu bu fragmanla.

Batman Arkham Shadow

Tam içimden “VR oyunu gösterilmeden programı bitirecek miyiz yoksa” diye geçirirken Meta Quest 3’e özel çıkacak VR Batman oyunu Batman Arkham Shadow fragmanı geldi. Ekim ayında çıkacak.

Little Nightmares III

Şimdi de sıra adı Little Nightmares 3 olan Little Nightmares oyununda :) Tarsier Studios Embracer'e satılınca Little Nightmares IP'si Bandai Namco'da kalmış, onlar da "o zaman biz de Supermassive Games’e veririz işi” demişti malum. Supermassive’in bu konuda nasıl bir performans sergilediğini görmek için bekleyişimiz devam ediyor. Normalde bu yıl içerisinde çıkacağı söyleniyordu ama ertelendi. Önümüzdeki yılın merakla beklenen oyunlarından. Bakalım serinin takipçilerini memnun edebilecek mi.

Herdling

FAR: Lone Sails ve FAR: Changing Tides oyunlarının geliştiricisi Okomotive’in yeni oyunu Herdling’te gizemli yaratıklardan oluşan bir sürüye çobanlık edeceğiz. Bu da 2025’te çıkacak oyunlardan birisi, liste uzadıkça uzuyor.

Masters of Albion

Oyun dünyasının farklı isimlerinden birisi Peter Molyneux. Kendisi sıra dışı işlere imza atmış bir isim, fakat ara sıra bocaladığını da belirtmek gerek. Örneğin blockchain oyunu çıkarmak gibi işlere girişmese iyi olurdu diye düşünüyorum şahsen. Öte yandan 3 yıldır yeni bir oyun üzerinde çalışıyormuş. Masters of Albion, tam da kendisine yakışan tarzda bir oyun olacak gibi görünüyor. Henüz bir çıkış tarihi yok. Takip listemize aldık, beklemeye başladık.

Squid Game Unleashed

Netflix’in en popüler dizilerinden birisi olan Squid Game de oyunu yapılan diziler arasına katılıyor. Squid Game Unleashed yakında geliyormuş. Tahmin edilebileceği gibi Netflix uygulaması üzerinden oynanabilecek.

Unknown 9: Awakening

Takip listemizdeki oyunlardan birisi Unknown9: Awakening. Bu sefer canlı çekim fragmanıyla karşımızdaydı. Bildiğimiz gibi The Witcher dizisinin Yennefer'i Anya Chalotra canlandırıyor kahramanımız Haroona’yı. Unknown 9: Awakening, 18 Ekim’de oyun severlerle buluşacak. Beklediğimize değecek bir oyun olacak mı bakalım.

Arena Breakout: Infinite

Son yıllarda örneklerinin arttığını gördüğümüz oyun türlerinden birisi de “tactical extraction shooter” türü. Bu gruptaki örneklerden birisi de Arena Breakout: Infinite. Şu anda erken erişimde olan Arena Breakout: Infinite, yıl sonunda tam sürüme geçiş yapacak.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Blizzard da gecede yerini aldı. Blizzard Başkanı Johanna Faries ve oyun yönetmeni Brent Gibson sahneye çıktılar, neler üzerinde çalıştıklarından bahsettiler. Bir de Diablo IV: Vessel of Hatred fragmanı paylaşıldı tabii.

The First Berserker: Khazan

The First Berserker: Khazan fragmanlarına da bir yenisi eklendi. Önümüzdeki yılın soulslike oyunlarından birisi olacak. 2025’in ilk aylarında geliyor bir aksilik olmazsa.

Ara: History Untold

Yeni Civilization oyunu gelene kadar Civilization benzeri bir oyun oynamak isteyenleri bu tarafa alabiliriz :) Ara: History Untold, 24 Eylül’de strateji severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çıkış gününde Game Pass’te yerini alacağını da hatırlatmış olalım.

Dark and Darker Mobile

Dark and Darker Mobile için ön kayıtlar açıldı, ilgililerine duyurulur. “Nasıl bir şeymiş bu?” diye merak edenleri de Gülhis’in Dark and Darker ilk bakış yazısına alalım.

Floatopia

Ufak ufak programın sonuna doğru yol alırken araya bir oyun duyurusu daha sıkıştırıverdiler. Floatopia’nın fantastik dünyasında renkli bir yolculuğa çıkmak isterseniz, ön kayıtlar başlamış durumda. Kendisi de önümüzdeki yıl gelecekmiş, öyle diyorlar.

Indiana Jones and the Great Circle

Gecenin beklenen bir başka fragmanıydı. Fragmanla birlikte oyunun çıkış tarihi de ilan edilmiş oldu, 9 Aralık 2024’te geliyor. PS5 versiyonu için de fazla beklemeyeceğimiz söyleniyordu -ki öyle olacağı da teyit edildi. PS5 versiyonu da 2025 bahar aylarında çıkacak.

Mafia The Old Country

Son oyun duyurusu Hangar13’ten geldi (Başlangıcı ve finali 2K ile yaptığımızı da söyleyebiliriz tabii). Gecenin finalini Mafia The Old Country duyurusuyla yaptık, çok güzel oldu. Mafia’nın köken hikayesine dönüyor, Sicilya’ya yol alıyoruz. Aralık ayında daha detaylı gösterilecek. Bir erteleme olmazsa önümüzdeki yıl geliyor. Dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum