GDC Ödül Töreninde Bomba Tehdidi!

"Uyarıldınız" repliği tehdit yapmanın raconunda var herhalde.

 Organizasyonu düzenleyenlerin açıkladığı bilgilere göre Game Developers Choice Awards bu Mart’ta bomba tehdidiyle karşı karşıya kalmış. Söylenene göre tehdidin amaçladığı şey Anita Sarkeesian’ın ödül almasını engellemekmiş ve talepleri bu yönde olmuş. 19 Mart 2014 tarihinde, GDC organizatörlerinin yaklaşık dörtte bir kadarı Anita’ya ödül takdiminden vazgeçilmediği takdirde bombanın patlatılacağını ve düzinelerce insanın öldürüleceğini belirten birer mail almış. “Tek istediğimiz bu basit ricamızın yerine getirilmesi” ve “uyarıldınız” gibi ifadeler kullanılmış.

Tehdit üzerine San Fransisco Polis Departmanı’nın bomba imha birimi harekete geçmiş ve köpeklerle etkinliğin düzenlendiği Moscone Center aranmış.Ödül töreninin aksamadan güvenli bir şekilde ilerlemesi için ekstra güvenlik önlemleri alınmış ve katılımcıların çantalarına rastgele bir şekilde arama yapılmış. SFPD sözcüsü Albie Esparza’nın yaptığı açıklamaya göre herhangi bir patlayıcıya rastlanmamış. Tehdidi yapan kişinin yakalanıp yakalanmadığı konusunda ise bir paylaşımları olmayacağını belirtmişler.

Anita'ya verilmesi planlanmış(ve tehditler fos çıkınca verilmiş) ödül ise "Ambassador of the Year" ödülü. Söylenene göre bu ödül oyun sektörüne katkıdan bulunan, sektörün daha iyi yerlere gelmesinde rol oynayan kişi yada kişilere verilmekte. Anita'dan nefret eden ne kadar çok kişi olduğunu göz önünde bulundurursak, bu ödüle kavuşmasına engel olmaya çalışmış olmaları beklenmedik değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum