Gerçek İnsanları Kontrol Edeceğiniz Bir Oyuna Ne Dersiniz?

"Karşı Komşunun Evine Gir..."

"Grafikler güzel, animasyonlar kıt, oynanış başarısız" gibi klasik oyun dertlerinden sıkıldınız mı? Her ay yeni yama, yeni içerik gibi şeyleri indirmek artık sizi bunaltıyor mu? O zaman 'Omnipresenz' sizler için var!

Tabii ki sizler için mi var tam olarak bilemeyiz. Çünkü Omnipresenz isimli bu proje gerçekten de işi oyundan daha öteye taşıyor. Bu enteresan yapımda yönettiğiniz karakter gerçek bir insan.

Aslında Omnipresenz şu anda sadece bir taslak halinde. Amaç basit: Gerçek bir insanı bilgisayar başından komutlarla yönetmek. Yapmasını istediğimiz şeyi ekran başında yazıyoruz, dışarıdaki insan da bunu gerçekleştiriyor. Tabii dışarıdaki insanın kafasında yer alan kamera sayesinde konuşulanları duyabiliyor, etrafı devamlı olarak görebiliyoruz. Dışarı adım atmamıza gerek kalmadan farklı diyarlardaki kültürleri keşfedebilmemize, o kültürlerin insanlarını tanıyabilmemize olanak sağlamayı amaçlayan bu projenin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Videoyu izlediğinize göre gelin biraz gerçekçi olalım. Sizce bu proje insanlara sunulursa amaç "kültür kaynaşması" olacak mıdır? Sizce ekran başındaki insanlar, dışarıda yönettikleri insanlara bu kadar naif komutlar verecek midir? Aklıma nedense çocukken çokça işittiğim, "'Köprüden atla' dese atlayacak mısın?!" sözü geliyor.

Bu ilginç projenin hayata geçmesi için toplaması gereken para 33,000 euro. Şu an için toplanan paraysa 465 euro. Bağışta bulunmak ve detayları takip etmek için Indiegogo sayfasına gidebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum