GOG, Bulut Dünyasına Amazon Luna İle Giriş Yapıyor

Pek çok oyun telefon ve tabletler üzerinden oynanabilecek

GOG, Amazon Luna ile el sıkıştığını resmen açıkladı. Amazon'un bulut tabanlı sistemi sayesinde oyuncular, GOG kütüphanelerindeki pek çok oyunu oynayabilecek. Şimdilik resmi bir "çıkış tarihi" açıklanmamış olsa da ortaklık hakkındaki önemli detayları öğrenme şansımız oldu.

Öncelikle; sistem bildiğimiz bulut tabanlı sistemler gibi çalışacak. Yani GOG üzerinde sahip olduğunuz oyunların tamamını Amazon Luna destekleyen iOS, Android, PC ve Mac gibi platformlar üzerinde oynayabileceksiniz. Oyunları oynamak için sadece Luna'nın istemcisini indirmeniz yeterli.

Tüm oyunlar, Luna'nın desteklediği aksesuarlar ile çalışabilecek. Buna klavye ve mouse ile Xbox One ve PS4 kontrolcüleri dahil.

Oyuncular, GOG Galaxy özelliklerinin tamamına Luna üzerinden erişebilecek. Yani başarımlarınız, kayıtlı oyunlarınız ve çok daha fazlası Luna üzerinde kullanılabilir olacak. Ayrıca Luna kullanarak direkt olarak GOG üzerinden oyun alma fırsatı da oyuncuların hizmetine sunuluyor. 

Şimdilik tüm GOG oyunlarının Luna üzerinde çalışmayacağını da biliyoruz. Fakat Witcher serisi ve Cyberpunk 2077 gibi oyunların sorunsuz çalışacağı ifade edildi.

Maalesef Amazon Luna henüz ülkemize giriş yapmadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum