Neden önemli yatırımcılar ve biliminsanları yapay zekaya karşı bizi uyarıyor?
Devamını okuGoogle'ın her yıl düzenlediği I/O konferansı, bu yıl da dün başladı. Google bu yıl da yeni ürünler tanıttı, hâlihazırda olan servislerine getirdiği çeşitli yenilik ve düzenlemelerden bahsetti. Peki bu seneki I/O'da bizleri en çok ilgilendiren şeyler neydi? (Bir de geçen I/O'ya damgasını vuran Google Glass neredeydi?)
- Android, bu sene de büyümeyi sürdürdü ve dünya genelinde kayıtlı 900 milyon Android'li cihazın aktive edildiği bildirildi. Bunun haricinde Google Play'den inidirilen toplam uygulamaların sayısı da 48 milyar.
- Google Play oyun servisinin detayları açıklandı. Başarımlar, bulut entegrasyonu ve çoklu oyuncu desteği gibi özelliklerinden bahsedilen yeni servis, cross-platform da destekliyor (iOS dâhil akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar arasında). Ancak tabi ki oyunlarda da cross-platform desteğinin sahip olması gerekecek.
- Google Play Music: All Access ile kullanıcılar, aylık 10$ ödeyerek müzik dinlemenin tadına varabilecekler. Spotify ile Pandora'dan izler taşıyan servisin önerdiği müzikleri dinleyebilecek, ya da listeyi kendileri düzenleyebilecekler. Servis, gücünü Music on Google Play'den alıyor.
- Google I/O, Nexus 4'teki Android deneyimine sahip olan Samsung Galaxy S4'e de sahne oldu. Cihaz, AT&T ve T-Mobile için piyasada olacak.
- Google+'a fotoğraf fitreleri ve otomatik olarak hareketli resim üretebilen "Motion" özelliği ekleniyor. Hangout uygulaması, Android ve iOS'li cihazların katılabildiği bir sohbet uygulaması hâlini alacak. Hangout'la yüklenen resimler de otomatik olarak Google+'a yüklenecek ve kişilerle paylaşılacak.
- Google, yeni eklenen özelliklerle Siri'yi daha da köşeye sıkıştıracak gibi. Sesli arama yaparken örneğin, "Ok, Google." diyerek dilediğimizi sorabileceğiz (akıllara "Ok, Glass." gelmiyor değil). Google Now da sesli hatırlatma seçeneğine sahip olacak. Bunun dışında Google Haritalar da, Foursquare benzeri bir hâl alıyor. Bundan böyle farklı mekânlar hakkında bilgi, yorum ve teklifleri, doğrudan Google Maps'ten alabileceğiz. Google Maps'in web sürümüne de Google Earth entegre edilmiş.
Bunun haricinde geliştiriciler için Android Studio ve Knowledge Graph'e Türkçe desteği gelmesi gibi haberler de çıktı dünkü Google I/O'dan. Bakalım daha neler çıkacak?