Görüş Açısı Muazzam Bir VR Deneyimi: StarVR

Dünyayı daha geniş açıyla kavramak için.

Varolan VR çözümleri şimdilik en fazla 110 derecelik bir açıyı kapsıyor. 100 ve 90 derecelik görüş açıları ise genel olarak standart sayılıyor.

Ama Starbreeze Studios InfinitEye'ın donanım becerisi ve kendilerinin yazılım bilgisini birleştirerek yeni bir VR çalışmasına imza atmışlar: StarVR.

StarVR'ın iki önemli özelliği var. Bunlardan ilki, diğer donanımlara göre çok daha geniş açıda bir VR deneyimi sunmak. Yukarıda bahsettiğim gibi en fazla 110 dereceye çıkan piyasada bir yenilik yapma peşindeler ve 210 derecelik bir görüş açısına sahipler. Böylece insan gözünün görebildiği tüm alanı kapsamak (ve hatta azıcık ötesine geçmek) niyetindeler. Bu güzel bir uğraş, tabii bu görüş açısına uygun içerik sağlanabilirse. Biliyorsunuz, kimi monitörler ciddi bir geniş açıya, 21:9 oranına sahipler. Böyle monitörlerde gösterilecek içerikler, StarVR için biçilmiş kaftan olacaktır.

Bir diğer konu ise, Starbreeze'in odaklandığı yazılım. Yani The Walking Dead oyunu.Daha önce Payday 2 ve Brothers: A Tale of Two Sons'ı bizlere getire stüdyo sağlam bir TWD VR oyunu üstünde çalışıyormuş. Daha ortada açıklanmış pek bir şey olmasa da bu ikiliden güzel bir iş çıkması muhtemel. Aşağıdaki videoda hem StarVR'ı, hem de TWD oyununun yapım aşamasındaki kimi sanat çalışmalarını görebilirsiniz. Ürünün ana sayfasına da buradan ulaşmanız mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum