Gran Turismo 7’nin Yapımcısı, Tepkilere Kulak Verdiklerini Söylüyor

Umuyorum öyledir

Gran Turismo 7, son günlerde sık sık haber konusu oluyor. Önce mikro ödemeleriyle gündeme geldi, sonra güncellemesi ve en sonunda da bu güncellemeye oyun severlerden gelen tepkilerle. İşte bu tepkiler geliştirici ekibin de gündemine girmiş durumda.

PlayStation Blog’ta Gran Turismo serisinin yaratıcısı, Polyphony Digital’ın Başkanı Kazunori Yamauchi imzasıyla bir açıklama paylaşıldı. “Gelecek yamalar ve oyuncu deneyiminin geliştirilmesi üzerine detaylar” başlığıyla paylaşılan açıklamada; Gran Turismo topluluğuna hitap desteklerinden dolayı teşekkür ediliyor, geri dönüşlerin dikkate alındığı, oyuncuların sesine kulak verildiği söyleniyor ve önümüzdeki dönemde bu konuda bazı adımlar atılacağı ifade ediliyor.

Yamauchi; yayınlanan son yamanın yol açtığı kafa karışıklığı ve rahatsızlık için özürlerini sunarken, bir özür mahiyetinde, bu durumdan etkilenen oyuncuların tamamına oyun içi 1 milyon kredi verileceğini, bu hediyeyi alabilmek için oyun severlerin 25 Nisan’dan önce oyuna giriş yapıp ödüllerini almaları gerektiğini paylaşıyor. Sonrasında da yarışlarda elde edilen ödüllerle ilgili bir düzenlemenin yapılacağını belirtiyor. Bu düzenlemeler arasında oyunun ilerleyen kısmındaki yarışların ödüllerinin artırılması, daha yüksek ödüllerin verilmesi, yeni görevlerin eklenmesi, mikro ödeme haricinde hesapta tutulabilen kredi miktarının 20 milyondan 100 milyona çıkarılması gibi geliştirmeler var (Açıklamanın tamamına şuradan göz atabilirsiniz)

> Gran Turismo 7 - İnceleme

Anlaşıldığı kadarıyla, oyuncuların tepkisine kayıtsız kalamamışlar ve bu konuda bir adım atma ihtiyacı hissetmişler. Umuyorum, önümüzdeki dönemde benzer yol kazaları yaşanmaz; böyle tatsız meselelerle değil, olumlu gelişmelerle haber konusu olur.

 

YORUMLAR
mokanalpa
26 Mart 2022 12:56

Bu japon firmaları kadar aç gözlü olanını görmedim.

Pixlik
mokanalpa
26 Mart 2022 16:27

Lütfen şimdi günahlarını almayalım EA (ABD) Activision (ABD) v.b. varken japon firmaları melek bile sayılır. Kojima oyunlarına Ubisoft'un veya God of War'a EA eli değse...

Pixlik
Pixlik
26 Mart 2022 22:01

Açgözlülük çokta subjektif bir konu değil. ff14 bir MMORPG talep ettiği ücretin karşılığını veren bir MMORPG üstelik. Yani bu çokta doğru bir örnek değil. Açgözlülük, açıkca cebindeki paraya reel hiçbişi sunmadan, göz koymakla olur bi kaç örnek vereyim;
- Fifadaki kart sistemi (EA)
- Dungeon Keeper'ın mobile versiyonu (EA)
- Diablo 3 ün ilk zamanlarında ki Auction House sistemi (Activision)
- Yukarıdaki GT7 örneği

Haa ille Square Enix diyorsan Deus Ex gibi bir seriyi 10 tl ye satıyorlar. EA ise hala 4-5 yıllık oyunları ilk yıl fiyatı ile satıyor. Bi de o ff14 ün zarar etme riski alınıp baştan yapılma hikayesi vardır ki bakmanı öneririm.

mokanalpa
Pixlik
26 Mart 2022 17:01

Bana göre tam tersi kardeşim burda bir EA yı aynı kefeye korum bir oyun indirimi olduğunda en az onların fiyatları düşüyor.nesela square enix in ff14 ü hem oyunu satın alıyorsun hemde oynamak için aylık ücret veriyorsun böyle çok var.


Parolamı Unuttum