GTA 5’te Modlar Çalışmıyorsa, İşte Çözümü

En büyük koz elden gitmesin diye çabalıyoruz.

GTA 5’in PC sürümünün en büyük kozlarından birisi de mod desteğiydi.

Bu konuda hiç resmi bir destek vermemiş olan Rockstar, en azından GTA IV’te konuya göz yumuyordu. Ama GTA 5’te işler biraz karıştı.

30 Nisan tarihinde gelen yeni 350.1 güncellemesi, birçok düzeltme içeriyor. Tam listesini Rockstar’ın destek sayfasından bulabileceğiniz yamanın bir problemi de, oyundan modları koparıp alması. Oyunun “offline” modda açarken donma ve çökmelerine de müdahale eden yamanın yok ettiği mod desteği ise geri gelebiliyor.

Bu konuda Youtube kullanıcısı taltigolt’un hazırladığı bir video var. Videoda verilen adresten dosyaları indirip oyununuzdakiyle değiştirmeniz gerekiyor. Ama tabii bu işin net bir garantisi yok, sonuçta başka oyuncuların elinden çıkmış dosyaları indirecek ve oyunu onlarla açacaksınız.

Bunun dışında yine topluluktaki insanlar oyunu GTA Online’dan tümüyle koparan bir program üstünde de çalışıyorlarmış.. Şu anda Rockstar, Online ve tek kişilik senaryo dosyalarını birbirinden ayırmadığı için müdahaleyi mümkün olduğunca engelliyor. Belki bu mini program hazırlanırsa, Rockstar da biraz daha az acımasız yaklaşabilir konuya. Ya da diğer birçok çevrimiçi oyun gibi dosyaları ikiye ayırır, GTA Online’a odaklanan oyuncuların sıkıntı yaşamasını engellemiş olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum