GTA V İle İlgili Youtube Kuralları Yayınlandı

Video çekmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gerekenler burada.

Her çıkan bomba oyun gibi, GTA V’in de videoları artık birçok Youtube kanalında boy gösterecektir. Rockstar da bu konuda kullanıcılara kılavuz niteliğinde bir yazı yayınladı. Genel olarak oyunun görüntülerinin videolarda kullanımına karşı çıkmazken, spoiler konusunda çok titiz davranıyor.

Aşağıda listeleyeceğimiz konular ise, videonun kaldırılıp kullanıcının ceza almasına sebep olacaklar:

  • Çıkış tarihinden önce yayınlanmış her türlü içerik. Oyunun ele geçiriliş şeklinin yasal ya da yasadışı olmasına bakılmaksızın videolar fişlenecek. Buna tarihinden önce yapılmış “kutu açma” (Unboxing) videoları da dahil.
  • Oyunun sonunu, baştan sonra bir ara videoyu ya da hikayeye dair bir dönüm noktasını gösteren videolar. Ama uzun süren bir yayının içinde ara videoların olması (Let’s Play şeklinde bir uygulama) problem değil. Eğer ki bu konuda kafanız karışıksa, içeriğinizle ilgili bilgileri (Tabi İngilizce olarak) [email protected] adresine mail atabilir ve durumu sorabilirsiniz.
  • Oyun içi eğlence kanalları. Oyunda bulunan televizyon programlarını ya da komedi şovlarını internete koymanıza izin verilmiyor. Rockstar, bu içeriklerin oyun atmosferi içinde tecrübe edilmesinden yana. Bu tür içerikler de yine kaldırılacaklar arasında.

Tabii tahmin edeceğiniz üzere, Take-Two bu kuralları değiştirme hakkını saklı tutuyor. Yani ilerleyen günlerde daha da sertleştirmesi olası.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum