Günümüz Oyuncularının Anlayamayacağı 10 Şey

Olsun, ben de LOL’den anlamıyorum.

Başlığa bakınca “anlayamazsınız” havası sezilebilir ama aslında durum öyle değil.

Eskiden oyunların, oyunculuğun, konsolların ve bu eğlence dalına ait herşeyin çok daha iyi, çok daha keyifli olduğunu düşünüyorum ama bunun için kimseyle tartışmam çünkü kendim gibi dinazor olup bugünü daha çok seven insanlar da tanıyorum. Fakat “şaşırmak” konusunda yeni nesil oyunculardan çok daha büyük heyecanlar yaşadığımızı da sonuna kadar iddia ederim ve arkasındayım.

İlk oyun oynadığım alet bir arcade makinesi, kendi evimde ilk oyun oynadığım alet ise Sega Master System’di. Ah o aklımı başımdan alan Alex Kidd. Benim değil arkadaşımın cihazıydı ve o cihazı 1-2 saatliğine bile ödünç almış olmak hayatımdaki en mutlu anlardan biriydi. Daha sonra sanırım 7 yaşındayken Milli Piyango’dan dönemin iyi paralarından birini kazanan babam eve bir akşam Commodore 64 ile geldi. Yıl 1988 ya da 89’du. 6-7 yaşında bir çocuk olarak 50 yaşında kadınlar gibi baygınlık geçirip kolonyalarla kendime gelmiştim.

Çocukluğum C64 ile geçti. Bunun bana kazandırdıklarını saatlerce anlatabilirim. Daha sonra el konsollarına ve diğer TV’ye bağlanan konsollara merak saldım. Kendime ait GameBoy’u ilk aldığım zaman bir kaç gece gerçekten uyuyamadığımı hatırlıyorum. 8-Bit ile başlayan maceram 1024-Bit’e kadar devam etti ve halen etmekte. Tabii bir de PC oyunculuğunun gelişimini gözlemledim ki 3D FX, Multiplayer oyunlar, Online Gaming falan derken yine en heyecanlı geçişlere ait olan dönemi yaşadım.

Yani bugünlerde “Günümüz Oyuncularının Anlayamacağı” şeyler hakkında bir yazı yazarken gerçekten bazı şeyleri anlayamayacak bir neslin şu anda oyun oynadığını biliyorum. Ama bu yeni nesil oyuncular da bundan 20 sene sonra geçirdikleri dönem adına bu tip yazılar yazıp galeriler yapabilecekler. Hoş oyun teknolojilerinin ya da oyunculuk kavramının daha ne kadar değişebileceği, bundan 20-30 sene önceki gibi keskin geçişler yaşanabilecek mi gibi konular her gün tartıştığımız başlıklar ama 15-20 sene sonra en azından bir VR teknolojisinin hayatınıza girişinden bahsederken, etrafınızdaki yeni yetme oyuncuların bunu anlayamacağını ima edecek ve onları etkilemeye çalışacaksınız.

Bu galeriyi hazırlarken oyunculuk geçmişim gözlerimin önünde yeniden canlandı ve oldukça duygulandım. Bakalım sizlerin arasında da bunlardan duygulanacak dinazorlar var mı?

 

galericin

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum