Arkham Origins'in Baş Düşmanı Kesinleşti

Ne Joker, ne Riddler, ne de Penguin...

Hatırlayacağınız gibi şu haberimizde Batman’in yeni oyunu Arkham Origins’i sizlere duyurmuş, Black Mask’in oyunda yer alacak kötüler arasında yer alacağından bahsetmiştik. Ancak Warner Bros. Montreal’den gelen son haberlere göre Black Mask, yapımda yer alacak kötülerden “biri” değil, tam aksine “hepsinin başındaki” kişi olacak.

Elbette ki Joker, Penguen, Riddler ve Korkuluk gibi çarpıcı oldukları kadar bilindik kötülerle aşık attıktan sonra bir anda Black Mask ile baş başa kalmak akıllarda bazı soru işaretleri bırakmıyor değil. Ama endişelenmeyin, çünkü her ne kadar biz kendisini çok fazla tanımıyor olsak da aynı şey Batman’in sadık okuyucuları için geçerli değil. Kendisi bir zamanlar Kara Şövalye’nin en azılı ve en belalı düşmanlarından biriydi çünkü.

İlk olarak 1985 yılında çizgi-romanlarda boy gösteren Black Mask’in gerçek adı Roman Sionis. O da tıpkı Bruce Wayne gibi zengin bir ailenin tek çocuğu; fakat bir farkla: Roman’ın ailesi sosyal statülerine oğullarından daha fazla değer verirdi. Zor bir çocukluk geçiren Sionis, ailesini öldürdükten sonra babasının kozmetik firmasının başına geçer ama işleri “biraz daha” genişletir. O artık Gotham’ın önde gelen mafya babalarından biridir. En iyi bilinen özelliği ise insanlara işkence ederek yüzlerini tanımayacak hâle getirmesidir.

Arkham City’yi oynayanlardansanız oyunun hemen başında, hapishaneye giriş yaparken polislerle dövüşen Black Mask ile karşılaştığımızı anımsayabilirsiniz. Joker’in üs olarak kullandığı fabrikanın ismini de hatırlatmakta fayda var elbette: Sionis Steel Mill. Bu bilgi kırıntılarından yola çıkarak Rocksteady’nin de üçüncü oyunda Black Mask’i kullanacağını tahmin etmek yanlış olmayacaktır. Kısacası gardınızı hemen düşürmeyin ve Black Mask’e karşı şimdiden hazırlıklı olun. 

batman-arkham-origins-dusman

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum