Gran Turismo 6 PlayStation 4 İçin De Çıkabilir

Kazunori Yamauchi yeni-nesil planlarını anlattı

Dün resmi olarak duyurulan Gran Turismo 6 bildiğiniz gibi bu yılın son demlerinde sadece PS3 için çıkmaya hazırlanıyor.

Haliyle bu yeni-nesil müşterilerinin biraz olsun kafasını karıştırmıştı. Bu kadar önemli bir marka ile PS4'e adım atmak daha mantıklı gibi gözükse de yapımcı ve dağıtımcı tarafında işler öyle değil.

Öncelikle GT serisinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi oyunun PS4'e de gelebileceğini belirtiyor; bu fikir ta en başından beri akıllarındaymış ama en iyi senaryoya göre ilk önce oyun çıkacak, birkaç ayda bir DLC'ler gelecek, yeterince oyuncu GT6'yı bağrına bastıktan sonra da oturup oyunun PS4 versiyonuna başlanacak. Yamauchi'nin bu demecinin altında yatansa GT7'nin PS4'e çok çok daha sonra gelecek olması. Nihayetinde PS4 kullanıcıları GT6'yı görecek ama önce PS3 sahipleri görecek.

Peki neden ilk önce PS3 diye SCEE patronu Jim Ryan'a sorulduğunda gelen cevap aklınıza gelenle aynı. Hem PS3'ün ömrünü uzatmak (her konsola 2 GT oyunu alışkanlığı) hem de maddi açıdan bir geri dönüş görmek. Bir tarafta hiç hazır müşterisi olmayan yeni nesil bir konsol, bir tarafta da 70 milyonluk hazır bir kitle... Hesap ortada. Elbette en mantıklısı oyunu aynı anda 2 platform için de geliştirmek, eş zamanlı çıkarmaktı ki o da pek mümkün olmamışa benziyor veya Polyphony Digital bizlere son bir sürpriz daha saklıyor. Göreceğiz.

Dün yapılan özel GT6 sunumu ise VG247 kamerasına şöyle yansımış durumda: 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum