Her Okula Minecraft!

Eğitimde kübik çağ

Microsoft bu aralar oldukça ilginç bir proje peşinde koşturuyor sevgili okurlar. Hatırlayacağınız üzere 2014’te Minecraft’ın haklarını ve yapımcı firma Mojang’i 2.5 milyar dolara satın almış ve herkesi şaşırtmışlardı. O zamandan beri hepimizin aklında aynı soru vardı: Microsoft, Minecraft’la ne yapacak?

Bu sorunun cevabını ancak 2 yıl sonra, geçtiğimiz ocak ayında alabildik: Minecraft: Education Edition. Yani “Eğitim Sürümü.” Microsoft, oyunun bu yeni sürümünü dünya çapındaki tüm okullara yayarak bir ders aracı olarak kullandırmanın peşindeydi.

İşte o proje ilk meyvelerini vermeye başladı. 30 ülkedeki 100 okulla anlaşmaya vardığını açıklayan Microsoft, gerçek sınıflarda gerçek öğrenciler ve öğretmenlerle denemelerin mayıs ayında başlayacağını dün itibariyle resmen duyurdu. Beta sürümünün başarılı olması hâlindeyse hazirandan itibaren ücretsiz olarak erken erişime açılıp geliştirmelere daha geniş çapta devam edilecek.

Microsoft, Minecraft: Education Edition’ı 41 ayrı ülkede ve 11 farklı dilde sunmayı amaçlıyor.

Peki sorarım size... plastik fasulyeler ve çubuklar sayarak, okumayı kâğıttan fişlerle sökerek, matematiği abaküsle öğrenerek geçen çocukluğumun hesabını kim verecek şimdi bana?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum