Aksiyon-RYO Elex’ten Yeni Bilgiler ve Ekran Görüntüleri (Güncelleme)

Büyü ve teknoloji yan yana

Güncelleme: Elex için oyun içi görüntülerden oluşan ilk videoda bugün yayınlandı. Haberin en en en sonundan izleyebilirsiniz kendisini. Doğrusunu söylemek gerekirse ben sadece bilimkurgu ve fantastik öğelerin karışımını bekliyordum ama anlaşılan günümüz teknolojisi de oyunda yer alacak. Hurdaya dönmüş arabalar, elektrik trafoları, terk edilmiş binalar görüyoruz videoda. Tüm bunların dinozorlar, koca mech’ler, devler ve şövalyelerle iç içe olması beni beklemediğim kadar heyecanlandırdı. Hadi Piranha Bytes, kır bu sefer şeytanın bacağını.

Orijinal haber: Gothic ve Risen serilerinin yapımcısı Piranha Bytes, geçen yılın ortalarında duyurduğu yeni oyunu Elex ile ilgili yepyeni bilgiler ve ekran görüntüleri paylaştı.

Bu kez bilimkurgu öğelerini de işin içine katan tecrübeli stüdyo bizi önceki oyunlarından farklı bir atmosferle karşılamaya hazırlanıyor. Malagan adlı, teknolojik açıdan çok gelişmiş bir gezegene günün birinde bir meteor çarpar ve ortaya Elex adında gizemli bir madde çıkar. Hem büyü hem de teknoloji için kullanılabilen bu madde yüzünden gezegende bir hakimiyet savaşı patlak verir.

Bizse Elex denen maddeyi çekerek kendini duygularından arındıran, askeri disiplinle yetişmiş birini canlandırıyoruz. Devasa Mech’ler, roket atarlı ve lazer tüfekli askerler yaşadığımız yerin dört bir yanında kol geziyor. Etraf kar kıyamet… Derken talihsiz bir kaza sonucunda kendimizi insanlarımızdan ayrı düşmüş bir vaziyette buluyoruz. Elex kullanamadığımız için de ilk defa duygularımızla yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

Açık dünya olarak tasarlanan oyunda bir yanda teknolojik aletlerle ve son model silahlarla, diğer yanda da büyü ve kılıçla savaşan ırklar var. Bir bölge karlarla kaplıyken bir diğeri dinozorların kol gezdiği volkanik arazilerden oluşuyor. Toplamda 4 ayrı ırk var.

Daha önceki Piranha Bytes oyunlarında olduğu gibi kimin yanında yer alacağımızı seçmek tamamen bize kalmış. Bu kez büyü ve kılıcın yanına bir de lazer topları ve tüfekleri, hatta uçmamızı sağlayan jet-pack’ler ekleniyor, ki bu karışım bayağı hoşuma gitti doğrusu. Bu iki etmeni karıştıran, Arcanum tarzı atmosfere sahip oyunları hep sevmişimdir zaten.

Bunlara ek olarak Piranha Bytes’ın alameti farikası olan “yeni yetenekleri seviye atlayarak değil, öğretmenlerden öğrenme” tekniği de yerini koruyacak.

PC, PS4 ve Xbox One için geliştirilen Elex’in 2017 yılının ilk yarısında çıkması planlanıyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum