Middle-earth: Shadow of War Xbox Scorpio'nun İlk Oyunu Oldu

Phil Spencer'dan al haberi.

 Büyük bir merakla beklediğimiz Xbox Scorpio'nun ilk resmi oyunu duyuruldu. Monolith'in geliştirdiği ve duyuru fragmanıyla yürekleri hoplatan Middle-earth: Shadow of War, konsolun ilk resmi oyunu olarak açıklandı.

> Middle-earth: Shadow of War'un Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Bu güzel habere ek olarak oyunun Xbox Play Anywhere sistemine de dahil olacağı açıklandı. Yani oyunu Microsoft mağazasından satın alırsanız, hem Windows 10'da hem de Xbox One'da oynayabileceksiniz. Xbox'un başkanı Phil Spencer bu duyuruyu resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı, ama kendisinin kelime tercihi bizi biraz düşündürdü. Spencer, Shadow of War'un Xbox One, Windows 10 ve Project Scorpio'ya geleceğini açıkladı. Ancak neden Xbox One ve Project Scorpio'yu ayrı ayrı belirtti? Yoksa Microsoft bu iki konsolu birbirinden bağımsız cihazlar olarak mı görüyor diye düşünmeden edemiyorum. 

Daha da kötüsü bu açıklamayı biraz daha çekiştirirsek Scorpio'ya özel oyunlar çıkacak bile diyebiliriz. Yani bazı özel yapımların Windows 10'u ve Xbox One'ı es geçme ihtimali bile olabilir. Tabii bunların benim kişisel endişelerim ve korkularım. Belki de sadece abartılı çıkarımlar yapıyorumdur, umarım Microsoft'un bu yönde bir adım atmaz. Bu konu hakkında kesin bir bilgi edinmek için ya Phil Spencer'ın konuya erkenden netlik getirmesi gerekiyor ya da Microsoft'un E3 2017 Konferansı'na kadar sabırla bekleyeceğiz. Spencer, belki de sadece Project Scorpio'ya daha fazla dikkat çekmek istedi hepsi bu.

Middle-earth: Shadow of War'un çıkış tarihi Kuzey Amerika için 22 Ağustos, Avrupa içinse 25 Ağustos olarak belirlendi. Biz de Phil Spencer'a uyalım ve oyunun çıkacağı platformları ayrı ayrı belirtelim. Shadow of War'u PC, PS 4, Xbox One, Project Scorpio ve Windows 10'da oynayabileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum