Star Wars Battlefront II Hakkında Şu Ana Kadar Öğrendiğimiz Her Şey

Battlefront II adım adım geliyor. Biz de şu ana kadar açıklanan detayları bir araya topluyoruz. 

 Star Wars Kutlama Haftası'nı geride bıraktık ve SW açlığımızı uzun bir süre yetecek kadar giderdik. The Last Jedi'dan Rebels animasyon dizisine, çizgi romanlardan mini içeriklere kadar pek çok Star Wars konusu bu hafta sonunda işlendi. Ancak belki de bizi en çok gaza getiren şey Star Wars Battlefront II hakkında yapılan açıklamalar ve oyunun efsanevi fragmanı oldu. 

Oyun Ne Zaman Çıkacak ve Hangi Platformlarda Olacak?

2015'te çıkan Star Wars Battlefront'ta sadece orijinal üçlemedeki karakterler bulunuyordu. Bu sefer evren bir hayli geniş olacak ve tüm dönemlerden, ana hikayeye dahil olan tüm karakterleri Battlefront II'de görebileceğiz ve onlarla oynayabileceğiz. Star Wars Battlefront II'yi PC, PS4 ve Xbox One'da oynayabileceğiz. Oyun 17 Kasım'da çıkış yapacak.

Tanıtım Fragmanı Çıktı

EA Games'ten yapılan açıklamada Star Wars Battlefront II için 15 Nisan'da bir fragman çıkacağı duyurulmuştu. Fakat EA ve Star Wars'un planları tam olarak tutmadı aslında, çünkü oyunun ilk teaser fragmanı erkenden sızdı. Bu sızıntıdan sadece üç gün sonraysa Türkiye saati ile akşam 9.20 sularında oyunun ilk resmi fragmanını izleme şansını bulduk. Bir hayli de etkilendik tabii. 

Battlefront II'de Senaryo Modu Olacak!

EA Games'ten ilk müjdeli haber ise ilkbaharın başlarında geldi. Yeni bir Star Wars oyunu üzerinde çalıştıklarını belirten EA, daha sonra oyunun Battlefront II olduğunu üstü kapalı bir şekilde duyurdu. Ardından da bu yeni Star Wars oyununda senaryo modu olacağını söylediler. Daha sonra ise Battlefront II resmi olarak açıklandı. Star Wars Kutlama Haftası'nda yayımlanan fragman ise bize hikaye modunu pek çok detayıyla açığa çıkardı.

Oyunun senaryo modunda bir İmparatorluk komutanıolan, Inferno Bölüğü'nün lideri Iden Versio ile oynayacağız. İmparatorluğa ve Palpatine'e kalpten bağlı ve sadakatiyle öne çıkan Versio, Death Star'ın patlamasına tanık oluyor ve oracıkta yıkılıyor. Bu hikaye modunda İmparatorluk tarafında olacağız ve savaşı bu taraftan tecrübe edeceğiz. Tabii bazen farklı karakterlerle de hikaye modunda oynayabileceğiz ve iyi tarafta da bulunacağız. Luke Skywalker ve Kylo Ren ile bile oynayabileceğiz. Oyunda yeni bir gezegen, atmosfer dışında büyük savaşlar ve çok daha fazla içerik olacak. Bu yeni gezegen ise Iden Versio'nun da memleketi olan Vardos. 

battlefront-2-single-player- 
> Star Wars Battlefront II'nin  Yüksek Kaliteli Ekran Görüntüleri!

Oyunun senaryo modu, Death Star'ın patlamasının ardından, yani Return of the Jedi filminin bıraktığı yerden başlıyor ve The Force Awakens'a kadar uzanan 30 yıllık sürede geçiyor. Oyunun hikaye modu doğrudan Star Wars'un ana evreninde geçecek. Burada yaşanan olaylar "canon" sayılacak. 

Çok Oyunculu Modunda Neler Var?

Battlefront II'nin çok oyunculu modunda toplamda 40 oyuncu bir arada savaşabilecek. Oyunda sınıf sistemi bulunacak ve iki tarafın da askerleri savaştıkça tecrübe puanı kazanarak sınıflarını geliştirebilecek, yeni silahlar ve teçhizatları açabilecek. Kendi oyun tarzımıza göre geliştirmeler ve değişiklikler yapabileceğiz. Oynadığımız askerlerin kostümleri ise haritaya göre değişkenlik gösterecek (ilk oyundaki gibi). 

Asker sınıfları ise Subay (Officer), Taarruzcu (Assault), Ağır Silah (heavy) ve Uzman'dan (Specialist) oluşuyor. Aynı zamanda oyunda basit ve etkili yakın dövüş seçenekleri de olacak (Battlefield 1'deki gibi).

Çok oyunculu modunda yine kahramanlar ve kötüler bulunacak, ancak bu sefer sadece eski üçlemedeki karakterlerle sınırlı değiliz. Kylo Ren'den Rey'e, Luke Skywalker'dan Yoda'ya, Palpatine'e kadar pek çok karakter oyunda yer alıyor. Şu ana kadar fragmanda gördüğümüz karakterler arasında Darth Maul, Yoda, Kylo Ren, Luke Skywalker ve Rey bulunuyor. Çok daha fazla kahramanı göreceğimizden emin olabilirsiniz, hatta Rebels kahramanlarının da oyunda yer alması ihtimaller arasında. Zira yapımcılar "canon evrene dahil olan tüm kahramanlar" ifadesini kullandı. Ezra Bridger ve Kanan Jarrus'u görmeye hayır demem açıkçası.

Çevrimdışı Co-op Modu (Sadece Konsola Özel)!

SW Battlefront II'de çevrimdışı co-op modu olacak ve bu modda ekran ikiye bölünecek. Bu oyun modunda kazandığımız tecrübe puanları çok oyunculu moduna aktarılabilecek ve kilitli eşyaları bu puanlarla açabileceğiz. Bu oyun modu sadece  konsollara özel olacak

Araç Sistemi Geliştirildi

Oyundaki araçlar da tıpkı asker sınıfları gibi geliştirilebilir olacak ve kendi oyun tarzımıza göre minik modifikasyonlar yapabileceğiz. Oyunda "kahraman" sınıfından araçlar da olacak, mesela Millenium Falcon kullanılabilir olacak. Jedi Academy'de sırtına bindiğimiz tauntaunlarla da uzun yıllar sonra yeniden bir oyunda buluşacağız. 

Uzay Savaşları Geliyor!

İlk oyundaki belki de en sıkıcı detay ise savaş alanlarının tamamen piyadeler üzerine odaklanmasıydı. Çatışmalarda atmosfer dışına çıkmamıştık (Death Star DLC'si hariç), ancak Battlefront II ile işler değişiyor. Cumartesi günü paylaşılan fragmanda gördüğümüz üzere atmosferin dışında da savaşacağız ve bu savaşlar epik olacağa benziyor. Bu modda 24 oyuncu aynı anda oynayabilecek ve it dalaşı yapabileceğiz.

> E3 2017'de Yer Alması Kesinleşen Oyunlar Listesi

Season Pass Olmayacak, Ama...

Oyunun kreatif direktörü Bernd Diemer Battlefront II'de Season Pass olmayacağını, çünkü oyuncu kitlesini bölmek istemediklerini söylemişti. Ancak kısa süre sonra EA'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Season Pass konusunda henüz son kararı almadıklarını açıklayan oyun devi, alternatif yollara baktıklarını söyledi. Ancak muhtemelen oyunda Season Pass olmayacak, çünkü 2015'te çıkan Battlefront oyunu için kanamanın durmadığı bir yara olmuştu bu paralı içerikler. Oyuncular maç bulmakta güçlük çekiyordu ve yeni haritalarda maç bulmak hepten zordu.

Ön Sipariş Bonusları Neler?

Star Wars Battlefront II Elite Trooper Deluxe Sürümü'nü ön sipariş ile satın alanlar için pek çok özel içerik ve kostüm bulunuyor.

  • Oyunu herkesten üç gün önce, 14 Kasım'da oynayabileceksiniz.
  • Asker sınıflarının geliştirilmiş halleriyle oyuna başlama imkanı
  • Dört sınıf içinde epik yetenek güçlendirmesi
  • Her asker sınıfı için açık silahlar ve özel modifikasyonlar
  • Kylo Ren ve Rey temalı kostümler/görünümler
  • Kylo Ren ve Rey için özel yetenekler
  • Millenium Falcon için özel yetenek

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum