Shadow of War'un Yeni Nemesis Sistemini Derinlemesine İnceliyoruz

Yeni Nemesis sistemi ve kale işgal etmeden önce yapmamız gerekenlere bir göz atalım.

 Middle-earth: Shadow of War'un yeni Nemesis sistemi ile ilgili bilgiler açığa çıkmaya başladı. IGN First aracılığıyla yayımlanan bu videoda Nemesis sisteminin kaleler üzerinde nasıl işlediğini gördük. 

Videoda Talion ve Celebrimbor'u bir kez daha Seregost Kalesi önünde görüyoruz. Kalenin seviyesinin bir hayli yüksek olduğunu (162. seviyede) belirten oyunun baş geliştiricisi Michael de Platter, bize bu kaleyi ele geçirmek için bazı ipuçları veriyor. Kale ekranında Seregost'un komutanlarına bakıyoruz ve buradan bir Warchief'i elimine etmek için uğraşıyoruz. Warchief'i aradan çıkararak kalenin de toplam seviyesini düşürebiliyoruz. Kalenin etrafındaki ve dışındaki "Outpost" dediğimiz gözetleme bölgelerinde yakaladığımız Warchief'leri öldürerek veya safımıza katarak Seregost Kalesi'nin seviyesini bir hayli aşağı çekmeyi başaran Platter, aynı zamanda kaleyi temsil eden heykelleri yıkarak bölgede daha iyi kontrol kurabileceğimizi de bizlere belirtiyor.

> Shadow of War'un Yeni Silah ve Eşya Sistemi

Bu videoda fark ettiğim bir diğer detayda buz saldırıları oldu. Bir önceki videoda da bahsi geçmişti, ancak sonunda oynanış esnasında da görme şansı bulduk. Talion, buz saldırısıyla dondurduğu bir Ork'u parçalara ayırarak öldürüyor. Ancak ana konudan şaşmayalım, sadece bunun notunu düşmek istedim. 

Seregost Kalesi'nin seviyesini düşürdükten sonra ise geriye ordumuzu hazırlayıp kaleye saldırmak kalıyor. Böylece Nemesis'imiz olan kalenin sonunu getirmek için gerekli adımları atmış oluyoruz. Kalenin başında bu sefer bir Dragon efendisi değil, Mistik Kabilesi'nden bir Olog Hai bulunuyor. Daha önce de bahsettikleri gibi bir sürü Ork Kabilesi ile tanışacağız bu oyunda.

> Shadow of War - Minas Ithil Hakkında Öğrendiğimiz 15 Şey

> Middle-earth: Shadow of Mordor'un Tam Hikayesi

Kalenin Overlord'unu öldürdükten sonra bölge bizim kontrolümüze geçiyor. Yine istediğimiz bir Warchief'i kalenin başına koyabiliyoruz ve bu Warchief'in karakterine, kabilesine göre tüm bölge değişim gösteriyor. Öğrendiğimiz bir yeni detay da istediğimiz zaman Overlord'larımızı değiştirebilecek olmamız, ancak bunun bir de negatif etkisi olacağını düşünüyorum. Görevden aldığımız Overlord muhtemelen oyunun yeni duygu sistemine bağlı olarak bizden nefret edecektir. 

Dikkat edilmesi gereken bir detay da tabii ki bu kaleleri işgal etme çabalarımız ters teptikçe kalelerin hem seviyeleri artacak hem de ünümüze, şanımıza leke sürülecek. Sağda solda Ork'lar bizimle dalga geçecekler. Belki küçük bir detay, ama bence oldukça sinir bozucu. 

Middle-earth: Shadow of War ile ilgili olarak açıklanan her şeye, her habere ve videoya Shadow of War sayfamızdan ulaşabilirsiniz sevgili Oyungezerler! 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum