Obsidian'ın AAA Kalitesinde Bir RYO Üzerinde Çalıştığı İddia Ediliyor

Obsidian ne yapsa oynarız ama biri Arcanum ve Vampire mı dedi?!

Ben "iddia ediliyor" demeyi tercih etsem de bu konuyu gündeme getiren Reddit kullanıcılarından ShaneD53 daha kesin konuşmayı tercih etmiş ve kanıtlar da öne sürdüğü için tam olarak şöyle demiş: Obsidian Entertainment şu an bir AAA rol yapma oyunu geliştiriyor ve projeyi Fallout, Arcanum ve Vampire The Masquerade Bloodlines'ın yaratıcıları yönetiyor.

ShaneD53 iddiasını desteklediğini düşündüğü kanıtlar da sunmuş ve gerçekten de verdiği linkler böyle bir oyunun varlığını gösterir nitelikte.

2016 yılının başlarında Tim Cain ve Leonard Boyarsky'nin gizli bir proje üzerinde çalışmaya başladıklarını öğrenmiştik, birden fazla platformda yayınlanan olan bu rol yapma oyunu için Obsidian şu şekilde bir iş ilanı yayınlamıştı. Bu noktada hemen bir açıklama yapayım. Tim Cain, 2009 yılında IGN tarafından tüm zamanların en iyi 100 oyun yaratıcısından biri seçilen bir isim, 1997 tarihli efsane Fallout'ın yapımcısı, baş programcısı ve tasarımcılarından biri. Leonard Boyarsky ise Fallout, Arcanum, Vampire, Diablo III gibi oyunlar üzerinde çalışmış tasarımcılardan biri. İkisi de son derece önemli isimler yani.

Bu iş ilanında aranan kriterler arasında en az iki AAA oyun üzerinde çalışmış olmak bulunduğundan Obsidian'ın bu gizli projesinin de bir AAA oyun olduğunu düşünmek mümkün. Çünkü şöyle de bir noktaya dikkat çekilmiş. Pillars of Eternity gibi bir oyunun bile arayüzünün tek bir kişinin elinden çıktığını düşünürsek bir oyunun birden fazla kişiden oluşan bir arayüz ekibine sahip olması, bunun düşündüğümüzden daha büyük bir proje olduğu anlamına geliyor. Ayrıca zaman zaman hissedarlara da rapor verme gereksinimi, oyunun şimdiden bir yapımcıyla anlaştığı anlamına geliyor olabilir.

Geçtiğimiz Nisan ayında Tim Cain, Reboot Develop konferansındaki söyleşisinde üzerinde çalışmakta olduğu yeni oyunun "Fallout ve Arcanum tarzı bir mizaha sahip olduğunu" söylemişti. Bundan bir kaç gün önce ise USGamer'ın Josh Sawyer (Icewind Dale II, Fallout 3, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity) ve Feargus Urquhart (Obsidian'ın CEO'su) röportajı sırasında Urquhart bu yeni gizli oyunları için bir süredir Fallout: New Vegas'ı tekrar oynadığını ama yeni projenin Fallout ile ilgili olmadığını söyledi.

Tüm bunlardan Obsidian'ın özellikle de Fallout: New Vegas'a benzeyen yeni bir rol yapma oyunu üzerinde çalıştığı; projede Arcanum, Vampire the Masquerade gibi kült oyunlar üzerinde çalışmış isimlerin yer aldığı ve oyun için bir AAA yapımcıyla anlaşıldığı sonuçlarını çıkarmak mümkün. Son zamanlarda bu projeyle ilgili ipuçları daha sık gelmeye başladığına göre Obsidian'ın dilinin altındaki baklayı çıkarma vakti de yavaş yavaş yaklaşıyor demektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum