Oyuncular Star Wars Battlefront 2'nin Kahraman Açma Sistemine İsyan Ediyor

Şaşırtmayan hareketler

Star Wars Battlefront 2'nin çıkmasına hala daha bir kaç gün var ama Electronic Arts bu sefer baltayı ciddi biçimde taşa vurmuşa benziyor. Oyuncuların zihninde zaten yeterince kötü bir yere sahip olan firmanın Battlefront 2 ile de oyuncuların ceplerine göz dikmesi çok da şaşırtıcı bir hamle değil, ama bu sürecin yönetiminde de hata üstüne hata yapılıyor olması işin tuzu biberi oldu.

Şimdi sevgili Oyungezerler ben size durumu hemen açıklayayım. Biliyorsunuzdur, Battlefront 2'de Star Wars tarihinin en ünlü kahramanları ve kötü adamları olarak da oynamak mümkün olacak ama oyundaki kahramanları açmak için izleyebileceğiniz iki yol var. Eğer ben kahramanları şak diye açmak istiyorum diyorsanız cüzdanınızdan kredi kartınızı çıkarıp ekrana fırlatmanız lazım, gerçek para ile kahramanları anında açabiliyorsunuz. Yok ben oyunda uğraşarak bu kahramanları açarım diyorsanız da oyunu oynayarak kazandığınız oyun-içi kredilerini kullanarak tüm kahramanları açmanız mümkün.

Bir oyuncunun yaptığı basit bir hesaba göre herhangi miktarda gerçek para harcamadan bazı Star Wars Battlefront 2 kahramanlarını açmak yaklaşık 40 saatlik oyun süresi gerektiriyor. Kaldı ki bu 40 saatlik oyunda topladığınız kredileri başka hiçbir şeye harcamamış olmanız ve bu iş için ayırmanız lazım. Ayrıca bu tek bir kahraman için; mesela hem Darth Vader'ı, hem Luke Skywalker'ı açayım derseniz yaklaşık 100 saatlik bir oynanışa bakıyorsunuz demektir.

Yalnızca tek bir kahraman açmak için oyuna 40 saat gömme fikri elbette oyuncuların hiç de hoşuna gitmedi, ayrıca zaten oyunun eşya kutusu sistemi yeterince pahalıyken bir de şu oyunu arada bir keyif için oynamak isteyen oyuncuların kahramanları açmak için mutlaka para vermek zorunda kalmaları oyuncuları adeta isyan ettirdi. Electronic Arts özellikle de Reddit'te tepkilerini yoğun olarak gösteren oyuncuların sinirini dindirmeye çalışsa da bu da ters tepti, çünkü "bu kahramanları açınca gurur hissi yaşamanızı istiyoruz" gibi bir açıklamanın saçmalığını burada detaylandırmaya gerek olduğunu sanmıyorum. O 40 saatte insanlar AAA kalitede oyunları baştan sona bitiriyor, tek bir kahraman için bu kadar zaman harcamak zorunda olmanın gururla falan uzaktan yakından ilgisi yok.

Bu da yetmiyormuş gibi Electronic Arts'ın topluluk yöneticilerinden Mat Everett konuyla ilgili bir Tweet atarak seslerini yükselten oyuncuları 'hariçten gazel okumakla' suçlayıp küçümseyince işler iyice karıştı. Tabi gelen tepkilerin üzerine Everett tweet'ini sildi ve İnternet affetmez. Bu tweet'i ve gelen yanıtları şuradan okuyabilirsiniz.

Battlefront 2 için planlanan ücretsiz içerikleri düşününce örneğin 13 Aralık'ta oyuna eklenecek Finn ve Captain Phasma gibi kahramanların akıbetinin de ne olacağı belli değil. İçerik ücretsiz ama bu kahramanlar da 30-40 saatlik oyunun arkasına kilitlenirse işler iyice karışacaktır.

Star Wars Battlefront 2 PC, PS4 ve Xbox One için 17 Kasım'da çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum