Sony Son Dönemde 6 Milyon PlayStation 4 Daha Sattı!

Satışlar hız kesmiyor ve 2018'de bizi bomba oyunlar bekliyor üstelik.

 Sony, Las Vegas'ta yapılan CES'te PlayStation 4'ün satışlarıyla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu ve oyun devinde yüzlerin bir hayli güldüğü de net şekilde ortada.

Kasım ayının sonundan 31 Aralık 2017'ye kadar olan dönemde 6 milyona yakın PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro sistemi satılmış. Aslında hız kesmiyor diyerek yalan söylemiş gibi oldum, zira geçtiğimiz yıl aynı dönemde 6.2 milyon PS4 sistemi satılmış. Bununla birlikte o dönemde PS4 Pro'nun çok daha taze olduğunu da hatırlatmak gerekli sanırım. Üstelik bu düşüş sadece 200 bin ünite olarak karşımıza çıkıyor. Tabii bunlara ek olarak Sony'nin asıl kozlarını 2018'e sakladığını hatırlatmak isterim sevgili Oyungezerler. 2018'de bizi bir sürü PS4 özel oyunu bekliyor ve sadece God of War adı bile çok PS4 sattıracaktır eminim. 

Bu verilere ek olarak 31 Aralık 2017 itibariyle dünya çapında toplamda 73.6 milyonun üzerinde PS4 satılmış. Yetmedi mi? PS4'ün sattığı toplam oyun sayısı 645 milyona ulaşmış. Dijital ve kutulu olarak toplamda 55.9 milyon PlayStation oyunu satılmış. Bir önceki yılın aynı dönemine göre 5.5 milyonluk satış artışı gözlemlenmiş. Yine bu verinin de 2018'de çok daha fazla kopyaya ulaşacağını tahmin etmek güç değil Oyungezerler.

Sony Türkiye'nin Mart 2018'de çıkmasını beklediğimiz God of War için Türkçeleştirme başvurusu yaptığını da hatırlatayım. Ülkemizde de PlayStation 4'ün satışları Sony'nin yüzünü güldürüyor. Hatta Türkiye'de satılan her dört PlayStation 4'ten biri PS4 Pro'ymuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum