Avengers ile X-Men 6 Ay İçinde Bir Araya Gelebilir

Sahibinden az kullanılmış Fantastic 4 satılır.

Disney-Fox anlaşması ile ilgili her geçen gün başka bir haber çıkıyor. İşin eğlence sektöründe yer alan diğer kısımları yavaş yavaş çözülmeye başlasa da, MCU'yu ilgilendiren X-Men ve Fantastic 4'un devir teslim işlemleri bir türlü resmiyete dökülmüyor. Fakat son gelen haberler anlaşmanın bitmeye yakın olduğu yönünde. Haberin kaynağının Kevin Feige olması da doğal olarak işleri daha kesin hal getiriyor.

Fox'un 2000'lerin başında başladığı X-Men filmleri, Fantastic 4 filmlerine nazaran daha başarılı olmuştu. Fakat iki seri içinde ortaya çıkan sonucun kaliteli olduğunu söylemek zor. Şimdi bu iki markanın da evlerine dönüp Marvel çatısı altında gelecek olması heyecan yaratıyor. Özellikle işin X-Men kısmı çok umut verici. Marvel Stüdyoları'nın başında bulunan Kevin Feige, Variety'e verdiği röportajda, "Marvel Stüdyoları, an itibariyle Fox'un elinde bulunan süper kahramanları kullanabilir mi?" sorusuna, "Hayır, ama anlaşmanın tamamlanmasına çok bir süre kalmadı. Önümüzdeki yılın ilk 6 ay içerisinde bu iş olabilir." cevabını verdi. Bakalım işin resmiyete dökülmesinin ardından X-Men ve Fantastic 4'un MCU'ya geçişi nasıl olacak? Muhtemelen bir sonraki MCU filmi mutantlar için kesin bir kapıyı aralar, sonrasında da yeni bir dönem ile birlikte yepyeni bir X-Men'i izlemeye başlarız.

İşin bir diğer boyutu da şu an hazırlanmakta olan X-Men: Dark Phoenix, kendisi Fox çatısı altında çıkacak olan muhtemelen son X-Men filmi. Bu da demek oluyor ki MCU, X-Men'i bünyesine katarsa bir "külfeti" de bünyesine katacak. Fakat temiz bir "rebootun" çözemeyeceği bir külfet değil. Disney'in başında bulunan Bob Iger ise Deadpool'dan oldukça umutlu bahsetmişti. Deadpool'un devam etmesini istediğini belirten Iger, Wade Wilson'ın da MCU'ya gelip gelmeyeceğiyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Disney-Fox anlaşması tamamlandığı zaman, MCU'da ilk göreceğimiz Fox karakteri kim olur kestirmek zor. Aile havasıyla ön plana çıkan Fantastic 4, şahane bir Disney projesi olarak karşımıza çıkıyor. Fakat hayranların daha çok beklediği taraf işin X-Men tarafı, artık şu anlaşma tamamlansa da hem hayranlar hem de senaristler rahat bir nefes alsa...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum