Metro Exodus Steam'e Veda Ederek Epic Games Store'a Geçti

Epic Games Store'dan bir hamle daha

Epic Games Store bir başka oyunu daha exclusive olarak platformuna katmayı başardı, söz konusu oyun başlıkta da gördüğünüz üzere Metro Exodus. Metro Exodus, 15 Şubat tarihinden yalnızca Epic Games Store üzerinden yayınlanacak. Epic ile Deep Silver arasındaki anlaşmanın sadece Metro Exodus'la mı sınırlı kalacak, yoksa bundan sonraki oyunlarda da aynı durum yaşanacak mı onu daha sonra göreceğiz.

Oyuna Steam üzerinden önsipariş verenler bir sorun yaşamayacak ve oyunu Steam üzerinden oynayabilecekler. Şu an itibariyle (22:22) oyun hala daha Steam'de satışta görünüyor ama ana sayfasında "oyunun yayıncısı oyunu başka bir PC mağazasında özel olarak yayınlamaya karar verdiği için ilerleyen saatlerde Metro Exodus'un Steam üzerinden satışı durdurulacaktır" ibaresi var. Oyunun kaldırılması muhtemelen gün bitiminde gerçekleşecek.

Bildiğiniz gibi Metro Exodus ilk önce 89 liradan ön siparişe açılmış ama kısa sürede fiyatı 309 liraya tırmanmıştı. Oyunun normal satışı 60$, Epic Games Store'da ise 50$'dan satılacakmış. İşin ilginç yanı bu 10$'lık indirimin bize yansımıyor oluşu, çünkü oyunun Epic Games Store'da görünen fiyatı da 309 lira.

Oyun 1 sene boyunca Epic Games Store'a özel kalacak ve 14 Şubat 2020'de tekrar Steam ve diğer dijital mağazalardan satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum