Halo Infinite, Serinin En İyi Çıkış Yapan Oyunu Oldu

Oyuncu sayısı 20 milyonu geçmiş bile

Halo Infinite, Microsoft’un elindeki en önemli markalardan birisi hiç şüphesiz. Serinin yeni oyunu tanıtım videosunun aldığı olumsuz yorumların ardından ertelenmiş, geçtiğimiz yılın sonunda da oyun severlerle buluşmuştu. Bu ertelemenin oyuna yaradığı anlaşılıyor. Gerek çıkışında aldığı olumlu yorumlar gerekse ulaştığı oyuncu sayısı, bu yorumu teyit eder nitelikte.

Microsoft’un mali durum sunumunda şirketin CEO’su Satya Nadella; Aralık ayında çıkış yapan Halo Infinte’in 20 milyonun üzerinde oyuncuya ulaştığını açıkladı. Kasım ayında çıkan Forza Horizon 5’in de 18 milyon oyuncuya ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda, 2021’in son çeyreğinin Microsoft için oldukça güzel geçtiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda Game Pass abonelerinin sayısı da 25 milyonu geride bıraktı; yani Microsoft için tablo oldukça güzel.

Nadella; “Tatil döneminde yeni AAA oyunlar çıkardık; bu oyunlar olumlu geri dönüşler aldı ve rekor sayıda oyuncuya ulaştı. 18 milyon kişi Forza Horizon 5 oynarken 20 milyonu aşkın oyuncu da Halo Infinite oynadı -ki bu sayı Infinte'in Halo serisinde en iyi çıkış yapan oyun olduğu anlamına geliyor” diyerek bu tabloyu gayet güzel bir şekilde özetlemiş.

> Halo Infinite - İnceleme

Forza Horizon 5 de ilk haftasında 10 milyon oyuncu sayısını geçerek serinin rekorunu kırmıştı. Dolayısıyla her iki marka için de yeni zirvelere ulaşmış oldu Microsoft. Bundan sonraki oyunlarında da benzer performanslar bekleyebiliriz herhalde, ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum