HBO, Sphere Dizisi İçin Hazırlıklara Başladı

Robert Downey Jr. ve Westworld yapımcıları bir arada

Yeni yayın dönemine iddialı yapımlarla girmek isteyen HBO, halihazırda devam eden dizilerinin yanı sıra yeni dizilerle de izleyici sayısını arttırmak istiyor. Michael Crichton'un aynı isimli romanı Sphere'in televizyon dizisi için hazırlıklar başladı. Westworld dizisinin de yapımcıları olan Lisa Joy ve Jonathan Nolan'ın yanı sıra Robert Downey Jr. gibi oldukça ilginç bir ismi de yapımcıları arasında barındıracak dizi için ön hazırlık dönemi başladı.

Bir grup bilim insanının su altında bilinmeyen bir uzaylı küresini bulduktan sonra gerçeklik algılarının tamamen değişmesini konu alan roman aslında ilk kez 1998 yılında bir film olarak uyarlanmıştı. Barry Levinson'un yönetmenliğini yaptığı filmin kadrosunuda Dustin Hoffman, Sharon Stone, Liev Schreiber ve Samuel L. Jackson gibi isimler yer alıyordu. Ancak bu film eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuş ve Sphere ile ilgili olası başka adaptasyonların da önü tıkanmıştı. 

Westworld'ün de yazarı olan Michael Crichton, Jurrasic Park, The First Great Train Robbery ve Disclosure gibi yapımların da yaratıcısıydı. Hem televizyon hem de sinema dünyasına büyük eserler bırakan Crichton'un yeni uyarlaması Sphere bakalım filme nazaran beklentileri karşılayabilecek mi? Dizinin yayın tarihi ise henüz açıklanmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum