HBO'nun Watchmen Dizisi Sanıldığı Kadar Başarılı Değilmiş

HBO'nun yeni atılımı istenilen sonucu vermemiş

Büyük reklam kampanyaları ve sansasyonla piyasaya giriş yapan HBO'nun yeni dizisi Watchmen, izleyeci kitleden çoğunlukla olumlu yorumlar almayı başardı. Tabii olumlu yorumlar HBO'yu biraz mutlu etmiş olabilir ancak kanalın ilk etapta baktığı asıl veri dizinin izlenme oranı. İşte bu alanda Watchmen dizisi sınıfta kalmış gibi gözüküyor. Büyük umutlarla başlayan ve her bölümünde internette teorilerin ardı arkası kesilmeyen Watchmen dizisi kanalın diğer işlerinin epey gerisinde kalmış.

Genel izleyicilerden ziyade daha fazla alt kültür ya da popüler tabirle geek kitleye hitap eden Watchmen dizisi, diğer izleyicileri etkilemeyi başaramamış. HBO'nun daha önce Game of Thrones ile yakaladığı başarıyı düşünecek olursak Watchmen'in tanıtımında bazı hataların yapıldığını söylemek mümkün. 

Kanalın diğer dizilerinin ve Watchmen'in ilk sezonlarında bölüm başına düşen izleyici sayıları ise şöyle;

  1. Game of Thrones (1. Sezon): 2.52 milyon 
  2. Westworld (1. Sezon): 1.82 milyon
  3. Big Little Lies (1. Sezon): 1.17 milyon
  4. Watchmen: 0.76 milyon

Tabii Watchmen dizisinin ilk bölümüyle devam eden bölümler arasında izleyici sayısı farkı olduğunu belirtmek gerekiyor ama bu, diğer üç dizi için de geçerli. Bu ortalama rakamlara baktığımız zaman belki Game of Thrones'u geçmesi imkansızdı ama en azından Westworld ayarında bir izleyici sayısına ulaşılabilirdi. 

Watchmen'in bu başarısızlığı dizinin yapımcı ekibine de yansıdı ve ikinci sezon için herhangi bir yenileme çalışması şu an için gündemde yok. Dizi her ne kadar izleyenler tarafından büyük beğeni toplasa da devam etmesi için HBO'nun para kazanması gerekiyordu ve bu olmadı. Belki birkaç sene içerisinde eğer izleyicilerden ciddi bir talep gelirse HBO diziye devam etmeyi düşünebilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum