Sızıntılar: Half-Life 3, Source 2, Left 4 Dead 3

Wikileaks'e döndü bu iş.

“Valve’ın oyunlarında girişte tek gözlü adam çıkıyor! Illuminati! Illuminati’nin simgesinde ne var? Üçgen. Kaç kenarı var? Üç. Demek ki Half-Life 3 çıkacak.” Tarzındaki ibretlik tespitlerin aksine daha ayakları yere basan bir haberimiz var bugün sevgili okur.

Topluluğundan gücünü alan söylenti sitesi ValveTime’da söylenene göre Valve projelerini açığa çıkaran bir mail listesi sızdırılmış ve içinde Half-Life 3, Left 4 Dead 3, Steambox ve Source 2 adlarının da aralarında bulunduğu 797 isim var. Half-Life 3’ün mail listelerinde 42 çalışan adı geçiyor, hepsinin aktif çalışanlar olup olmadığı tam anlamayla bilinmese de rakamın bu kadar büyük bir oyun için kulağa az gelmesi ve tek bir mail listesine sahip olması, oyunun (şayet yapılıyorsa) henüz yapım aşamasında fazla ilerlemediği ya da askıda olduğu kanısını uyandırıyor. Ama Left 4 Dead 3’ün listeleri daha kabarık vaziyette. Ana mail grubu 68, bir yan grup ise 40 civarı personel barındırmakta ve bu projenin daha ciddi aşamalarda olduğuna işaret ediyor. Steambox da ana proje gruplarından bir tanesi. (Tabii Valve çalışanları sadece ciddi de takılmamış; “yo dawg”, “gayben”, “WUBWUBWUB..” gibi şaka başlıkları da var)

Yani anladığımız kadarıyla Valve şu sıralar pek de yattık yerden para saymıyor, Gaben “Valve yan gelip yatma yeri değildir.” demiş galiba :)

NOT: 797 isme Valvetime haberindeki linkten göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum