Horizon Zero Dawn 2 Çalışmaları Teyit Edildi Gibi

Ben demiyorum, Guerrilla Games iş ilanları buna işaret ediyor :)

2017 yılında biraz da sürpriz bir şekilde gelmişti Horizon Zero Dawn, gayet hoş bir sürpriz olduğunu söyleyebilirim kendi adıma. Gerek eleştirmenlerden gerek oyun severlerden olumlu tepkiler almış, ticari olarak da başarılı oyunlar arasına adını yazdırmıştı. Dolayısıyla bir devam oyununun geleceği konusunda neredeyse herkes hemfikirdi. Son haberler de bir anlamda Horizon Zero Dawn 2 çalışmalarının devam ettiğini teyit ediyor.

Oyunun yapımcısı Guerrilla Games, 15 yeni iş ilanı vermiş durumda. Programlamadan, sanat tasarımı ve animasyona, farklı alanlarda ilanlar bunlar. İlanlarda Horizon Zero Dawn 2 ismi geçmese de dikkatli gözlerden kaçmayan bir detay var:

Technical Vegetation Artist’ ilanında, “Guerrila’da, Horizon’ın etkileyici çevre tasarımlarını yapmak için çalışmakta olan dört ayrı ekibimiz bulunuyor. Ekiplerden birisi, yemyeşil ve çarpıcı bitki örtüsünün oluşturmasına odaklanıyor. Bu 3 boyutlu modelleri sıfırdan oluşturuyoruz, böylece ekiplerimiz endüstri standartlarını zorlayan etkileyici dünyalar tasarlayabiliyor” denilmiş.

Malumunuz Kojima yeni oyunu Death Stranding'te Guerilla Games'in Decima oyun motorunu kullandı ve incelemelerdeki ortak görüş gerek karakter modellemelerinde, gerek dünya tasarımında çok etkileyici bir işin ortaya konulduğu yönünde. Şimdi bu ekip yine benzer şekilde etkileyici çevre tasarımları ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bunun için yeni tasarımcılar arıyor.

Görüldüğü üzere, ilanda doğrudan doğruya Horizon vurgulanmış. Bu da bir anlamda yeni oyunun teyit edilmesi olarak yorumlanabilir. Zira ilk oyun için bir ek içerik gelmesi pek de ihtimal dahilinde görülmüyor.

Pek çokları gibi ben de oyunun PlayStation 5 çıkış oyunlarından birisi olabileceğini düşünmekteyim. Dolayısıyla, 2020 sonunda kendisi ile buluşabiliriz. Tabii, resmi duyuru yapılana kadar net bir yorum yapmak zor. Yeni haberler ve oyunun resmi duyurusu için takipteyiz.

YORUMLAR
İses
5 Kasım 2019 16:40

Ps4 de de göz kırpar mı

 

korler
İses
5 Kasım 2019 18:55

Oyun ps4'e çıkmaz bence. Hatta ps5 çıkış oyunu bile olabilir.

İses
korler
5 Kasım 2019 23:30

Her ikisine çıkar gibime geliyor. 


Parolamı Unuttum