IFA'da Tanıtılan Dört Dikkat Çekici Ürün

İşte IFA'nın önde gelen donanımları

Geride bıraktığımız saatlerde sona eren ve dünyanın en kapsamlı teknoloji fuarlarından IFA yine her yıl olduğu gibi dolu dolu geçti.

Teknoloji devlerinin birbiri arasında gövde gösterisi yaptığı etkinlik sırasında onlarca ürün tanıtıldı. Özellikle Acer kanadından yapılan ataklar ile beraber dikkatleri üzerlerine çeken en iyi 5 ürünü sizler için sıraladık.

Acer Predator Z35 ve Predator XB1

Etkinlik sırasında Acer'ın oyunculuk tarafında en önem verdiği Predator serisine yeni bir ürün daha katılıyor. Yeni Predator Z35 ve XB1 serisi monitörler ilk olarak Nvidia G-Sync ve GameView destekleri ile dikkatleri topluyor.

35 inçlik yeni Predator Z35, 200Hz yenileme hızına kadar çıkarak en hızlı G-Sync destekli monitör ünvanını almak istiyor. 2560 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip yeni ürün, 4 ms tepkime süresi ve ULMB teknolojisi ile ekranda oluşabilecek hareket bulanıklığının önüne geçerek, rekabete dayalı oyunları tercih eden oyuncuların büyük ölçüde ilgisini çekmek istiyor.

Predator XB1 serisinde ise 27 ve 28 inçlik iki adet monitör bulunuyor. Predator XB1 XB271HK kod adını alan model üzerinde bulunan IPS panelin içerisinde 4K çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı yer alıyor. Bu modelin piyasada bulunan 4K çözünürlüklü ve G-Sync destekli monitörler arasında, en yüksek tazeleme hızını son kullanıcıya vadedecek ürün olduğu belirtiliyor.

Predator XB1 XB271HU modelinde ise 2K çözünürlüğün yanında 144Hz'e kadar çıkabilen tazeleme hızı bulunuyor. 27 inçlik IPS paneli kendine temel edinen ürün, diğer modellerde olduğu gibi yine G-Sync teknolojisini destekleyecek.

Yeni seri Predator modellerinden Z35'in etiket fiyatı şimdilik 1200$ seviyelerinde olacak ve önümüzdeki Aralık ayında satışa çıkartılacak. XB1 serisinin ise 800$ fiyat etiketi ile beraber Kasım ayında satışa çıkartılması bekleniyor.

Asus ROG GX700

IFA 2015'in en öne çıkan ürünü Asus'tan geliyor. Asus yetkilileri arka kısmında dev bir soğutucu bulunduran ürünün detaylarını geride bıraktığımız etkinlikte bizler ile paylaştı. Gelen bilgilere göre yeni dizüstü bilgisayarda 17 inçlik ekran ve Nvidia GTX 990M grafik kartı kullanılıyor. Maxwell mimarisini kendine temel edinen ekran kartında 2048 Cuda birimi, 1190Mhz çekirdek frekansı ve 8GB GDDR5 bellek miktarı bulunuyor.

İşlemci kanadında ise bilgisayarda Skylake tabanlı Intel Core i7-6820HK yer alıyor. Dört çekirdekli ve 2.7Ghz saat hızında çalışan işlemci hız aşırtma ile beraber  3.6Ghz saat hızına çıkabiliyor. Ürünün bellek miktarı ise  64GB olarak belirlenmiş durumda. Diğer bir yandan tahminlere göre GX 700'ün market fiyatı 4000$ seviyelerinde olacak.

Acer Aspire V Nitro

Acer'ın IFA kapsamında oyuncuları odağına alarak tanıttığı dizüstü bilgisayar, diğer oyuncu dizüstü bilgisayarların aksine klasik bir tasarıma sahip. Yeni bilgisayarın işlemci tarafında Intel'in yeni Skylake serisi altıncı nesil Core i5 ve Core i7 işlemci yer alacak.

Ekran kartı kanadında ise Nvidia GTX 960M'in tercih edildiği bilgisayarlar, 512 GB M.4 standartı SSD depolama birimi ve 32 GB'a kadar yükseltilebilen DDR4 RAM'leri barındırıyor.

15 inç ve 17 inç olarak iki model halinde hazırlanan dizüstü bilgisayarlar isteğe bağlı olarak 4K ekran çözünürlüğüne çıkartılabiliyor. 8 saatlik batarya ömürlerinin olduğu yeni dizüstü bilgiyarlar tahminlere göre 1000$ seviyesinde fiyat etiketine sahip olacak.

Modüler PC Acer Revo Build

Kare bir gövdeye sahip olan Revo Build ilk olarak modüler yapısı ile dikkatleri üzerine topluyor. Her biri farklı görevleri üstlenen bu modüller geliştiricilerin söylediğine göre bilgisayarın daha performanslı çalışması için tasarlanmış durumda.

Sadece manyetik bir bağlantı ile kolay bir şekilde birbirlerine yapıştırılabilen bu modüller işlemci/bellek, ses, depolama ve güç gibi dört parçadan oluşuyor. Windows 10 işletim sistemini temel alan bilgisayarda 32GB'a kadar bellek, Intel Pentium işlemci ve 500GB hafıza yer alıyor. Revo Build'in fiyat etiketi ise  250 Euro seviyelerinde olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum