İlk Half-Life 3 ARG'si ile Karşı Karşıya Olabiliriz!

Teoriye göre Valve bombayı Steam'in 10. yaşında patlatacak.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Half-Life 2 güncellemesinin ortalığı nasıl karıştırdığını şu haberimizde sizle paylaşmıştık ancak görünen o ki Half Life 3 ile ilgili -olduğunu düşündüğümüz- gelişmeler durulacak gibi gözükmüyor.

Eminiz bir çoğunuz Portal 2 öncesi yapılan Alternate Reality Game (ARG) olaylarını hatırlıyorsunuzdur. İşte bir takım teorilere göre The Surgeon Simulator 2013 için yayınlanan son Team Fortress 2 güncellemesi de Half Life 3'e dair ilk ARG olabilir. Hemen açıklayalım, Half-Life 2'yi Korece yapan güncellemenin ardından The Surgeon Simulator 2013'e gelen Team Fortress 2 içeriği şekliyle Korece "Zamanı..." yazan bir bulmaca barındırıyor. Olay üzerine kafa yoran 4chan kullanıcıları ise şöyle bir teori üretmiş durumda (bkz. görsel 1); kağıt üzerindeki noktalar güneş sistemini işaret etmekte ve öyle olduğunu varsayarsak bulmacada yöneltilen soru Satürn'ün ne zaman sola doğru hareket edeceği yönünde.

Bu zamanın denk geldiği tarihe baktığımızda ise karşımıza 26 Eylül 2013 çıkıyor. Bu da Steam'in 10. yaşından tam 13 gün sonrasına denk geliyor ki hemen hatırlatalım, Pc Gamer'ın -daha sonra gerçek olmadığı açıklanan- asansörlü Valve reklamında, 13 katta Half Life 3 yer alıyordu. Peki Teoriler bununla bitiyor mu? Elbette hayır. The Surgeon Simulator 2013'teki bulmacanın bulunduğu kağıt parçasını inceleyen oyuncular, kağıdın arka planında bir harita yer aldığını, bunun da Kore'ye yakın bir alanı işaret ettiğini söylüyor (bkz. görsel 2).

Uçuk kaçık teorilerden ibaret bir Half Life 3 haberinin daha sonuna gelirken Valve'ın gizli işler peşinde olduğuna dair umutlarınızı korumanızla birlikte bunların hiçbir resmi kaynaktan tarafından onaylanmamış aksiyonlar olduğunu da belirtelim.

half-life3-gorsel-2

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum