IllumiRoom'un Yeni Videosu Yayınlandı

Microsoft, yeni teknolojisini bir sonraki nesil Xbox'a düşünüyor.

Microsoft'un CES'te tanıttığı yeni teknolojisi IllumiRoom'u duymayan ya da görmeyen kalmamıştır sanırım. Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz üzere yeni teknoloji, görüntüyü televizyonun sınırlarından çıkararak etrafa yayıyor ve gördüğümüz kadarıyla bunu çok iyi başarıyor.

IllumiRoom, bu hafta itibariyle başlayan CHI 2013'te detaylanacak. Ancak bundan evvel, aşağıdaki videoda anlatılanlara kulak kabartmanızı istiyorum arkadaşlar. Diyor ki, “Kahve masanızın üzerine yerleşecek olan bir projektör vasıtasıyla yeni nesil bir konsola eşlik edecek olan IllumiRoom, görüntüyü televizyonunuzun etrafına yansıtacak.

Yeni nesil bir konsol” derken PlayStation 4'ten bahsetmedikleri çok açık... Zaten üç aşağı beş yukarı tahmin ettiğimiz Yeni Xboxile IllumiRoom birlikteliği için heyecanlanmaya başlayabiliriz yani. Bunun yanı sıra son videoda Portal'dan kesitler sunulması da ayrı bir heyecan nedeni, zira ilk videoda Super TuxKart ve Red Eclipse gibi açık kaynak oyunlara yer verilmişti.

Videoyu izlerken dikkat ettiniz mi bilmiyorum, ancak IllumiRoom ile patlamalar gibi sadece belirli oyun elementlerini de seçebiliyoruz. Teknolojiyi kullanmak için illâ odanın bir duvarını tamamen oyuna çevirmemiz gerekmeyecek yani.

Microsoft'un IllumiRoom'u geliştirirken ilk olarak oyunları düşündüğü çok açık. Bakalım CHI'da ve daha da önemlisi E3'te, IllumiRoom hakkında neler çıkacak karşımıza.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum