İnceleme: One Piece: Pirate Warriors 2

KAIZOKU OU NI ORE WA NARU!!!

Not: Bu yazı daha önce Oyungezer dergisinin Ekim 2013 sayısında yayınlanmıştır.


Luffy'nin hasır şapkasının gerçek sahibini tanımayan, Condoriano'nun bizden biri olup olmadığını bilmeyen, Merry deyince gözleri dolmayan, "horohorohoro" ya da "zzzehahahah" diye gülünmesini tuhaf karşılayan, "nakama" kelimesine aşina olmayan arkadaşlar, yanlış anlamayın, hepinize sevgilerimi iletiyorum ve One Piece isimli şaheserden daha fazla uzak kalmamanızı diliyorum ama bu oyun sizin için değil. Başka güzel sayfalarımız da var, sizi oralara alalım. Bu oyun ve de bu yazı yalnızca ve yalnızca One Piece hayranları için.

Ve sen, halen sayfayı terk etmemiş One Piece hayranı dostum. Biliyorum, Luffy'nin ikinci-üçüncü viteslerini, Nami'nin Clima Tact'ını, Zoro'nun santouryu'sunu, hatta ve hatta Mihawk'ın kılıcını, Whitebeard'ın depremini, Akainu'nun lavlarını bir şekilde kullanmak istedin, istiyorsun. Sana güzel haberlerim var.

1p-pw2-inceleme-big2

Ölse de vuramaz

EREFANTO PISTORU

Aksiyon oyunlarının "musou" denen bir alt kategorisi vardır ve baştan söyleyeyim, bu türün en büyük sıkıntısı olan kendini tekrar etme PW2'de de mevcut. Karşınıza yüzlerce marine, zombi vs. çıkıyor ve oldukça basit tuş kombinasyonlarıyla nispeten sınırlı sayıdaki hareketlerinizi kullanarak dövdükçe dövüyorsunuz. Sık sık boss'larla da karşılaşıyorsunuz ama karşınızda ister Mr. 3 olsun ister Blackbeard, yaptıklarınız neredeyse her zaman aynı. Kare ve üçgen ile dalıp, arada da yuvarlak ile kendi başınıza ya da yardımcı karakterinizle birlikte özel güç kullanmak. Toplam 22 oynanabilir karakter olması oyunu gayet güzel renklendiriyor aslında ama 22 değil 122 karakter de olsa oynanışın hep kendini tekrar etmesinin önüne çok da geçemezdi.

Yalnız işte "güzel haberlerim var" dedim ya, bütün bu söylediklerim havacıva şeyler. Bir 1P hayranının oyundan her halukârda müthiş keyif alacaktır. Ace'i yönetip yüzlerce marine yakabiliyorsunuz yahu, daha ne olsun?! Hele Marco ile oynaması çok keyifli, şiddetle tavsiye ederim.

1p-pw2-inceleme-big3

"Keşke dünyaya sivrisinek olarak gelseymişiz..." 

Oyunda bayağı derin bir RYO esintisi de var. Tecrübe puanı kazanıyor, seviye atlıyor, savaş sonrası kazandığınız armaları kullanarak temel statlarınızı geliştiriyorsunuz vs. Teni açılan karakterleri de parası neyse vererek en yüksek seviyedeki karakterin seviyesine çekebiliyorsunuz. Sık sık para sıkıntısı yaşayınca 1P karakterlerini ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım. "Hancock açılmış, onsuz olmaz" "Oo, Perona da açılmış, onu da pek severim" "Amanın Aokiji açılmış, geliştirmezsek ayıptır" diye diye cepteki beli'ler kısa sürede suyunu çekti.

O noktada da oyunun co-op imkânı oldukça faydalı oluyor. Rastgele birisinin co-op çağrısına yanıt verdiğinizde oyun pek dengeli davranmıyor ve sizi çok daha üst seviyedeki birinin oyununa atabiliyor. Savaşta pek faydalı olamayıp azcık küfür yiyebiliyorsunuz belki ama inanın tek savaşta 4 milyon beli toplamak acayip rahatlatıyor. Ha bir de ekranı ikiye bölerek aynı makineden de oynayabiliyorsunuz ki yanınıda 1P hayranı kardeşiniz varsa onun tadı çok başka.

1p-pw2-inceleme-big4

Gülüşünü duyar gibiyim


LUFFY, SMOKER VE CROCODILE BİR ARADA

Oyunun hikâyesi de şu şekilde: Bizim tayfa bazı gizemli dial'lar bulur (hani şu Skypia'dakiler gibi). Bu dial'lardan çıkan gazı yiyenler saldırganlaşmaktadır ve Luffy ve Nami hariç bizimkileri de etkilerler. 3 büyük grup bu gazı kontrol edebilen tek bir dial'ın peşine düşer: Straw Hat & Whitebeard Alliance, World Government ve Buggy tarafından kurulan (ve kısa sürede Blackbeard tarafından ele geçirilen) Pirate Alliance. Mangadaki/animedeki kadar duygusal ya da gülmekten kopartan anlar beklemeyin, daha monoton bir anlatımı var oyunun. Doğal olarak orijinal 1P hikâyesinde de yeri yok. Ama 1P hayranlarının keyifle takip edeceğini de söyleyebilirim.

PW2 nispeten küçük çaplı, yalnızca 1P hayranları için yapılmış, kendini biraz tekrar etse de kendini oynatmasını da bilen bir yapım. Boyutuna göre hayvani bir fiyat etiketi olmasa bütün 1P hayranlarına gönül rahatlığıyla önerirdim ama şu an için yalnızca cebi de gönlü kadar zengin 1P hayranlarına önerebiliyorum.

1p-pw2-inceleme-big5

 

KÜNYE
 
ONE PIECE: PIRATE WARRIORS 2 (PS3)
Tür: Musou Aksiyon
Yapım: Tecmo Koei
Dağıtım: Namco Bandai / Aral
 
Kutulu Fiyatı: 125 TL
Dijital İndirme: PS Store (130 TL)
Yaş Sınırı: 12
Dahası İçin: //onepiece.wikia.com/wiki/One_Piece:_Pirate_Warriors_2 
 
 
 
KARNE
 
Grafik: 3
Hikâye: 3
Ses / Müzik: 4
Atmosfer: 3
İçerik Zenginliği: 4
Multiplayer / Online: 3
 
Ne kadar oynanır: 2-3 hafta
Bulunduğu Platformlar: PS3, Vita
 
 
 
Ne İyi?
  • One Piece ruhunu iyi yansıtıyor
  • Hep kontrol etmek istediğimiz karakterleri kontrol etme imkânı sunuyor
  • Karakter çeşitliliği muazzam
  • Co-op'u çok keyifli
 
Ne Kötü?
  • Oynanış kendini tekrar ediyor
  • Fiyatı
 
 
Büyüktür Küçüktür
 
Warriors Orochi 3 > One Piece: Pirate Warriors 2 > Dynasty Warriors 6
 
 
 
SON KARAR: One Piece hayranlarının yıllardır arayıp da bulamadığı oyun
 
 
 
NOTU: 7,6
 
YORUMLAR
Parolamı Unuttum