İndirime Giren Seven: The Days Long Gone'un Demosu Da Yayınlandı

Şans verilmeyi hak eden bir oyun

İzometrik açıdan oynanan, gizlilik ve hırsızlığı ön plana çıkaran ve açık dünyada geçen bir oyun Seven: The Days Long Gone. CD Projekt RED’den ayrılıp kendi bağımsız stüdyolarını kuran bir grup Polonyalı geliştirici tarafından Thief serisinden esinlenerek hazırlanan Seven: The Days Long Gone ne yazık ki çok da başarılı bir çıkış yapamadı.

Oyun göze batan çeşitli hatalarla çıkmıştı ve bu yüzden de inceleme notları daha çok 70-80'ler civarında seyretti. Fool's Theory oyunun eleştiri alan bu hatalarını düzeltmek için ard arda yamalar yayınladı, hatta en son 1.07 yaması yayınlandı ve irili ufaklı çok sayıda hata düzeltildi. Yani oyunun şu anki hali gerçekten de iyi sayılabilir. 

Seven: The Days Long Gone Şık Bir Fragman Eşliğinde Çıkışını Yaptı

Fool's Theory bir ihtimal incemelerde belirtilen bu tür detaylar yüzünden oyuna soğuk bakan oyuncuları da çekebilmek adına hem oyunun demosunu yayınladı, hem de demoyu beğenenleri oyunu satın almaya bir nebze daha teşvik etmek için fiyatında %30'luk bir indirime gitti. Oyunun demosunu Steam ve GOG sayfalarından indirebilir ve beğenirseniz 57 lira yerine 40 liradan alabilirsiniz.

Oyunda Vetrall İmparatorluğu'ndaki yalnız bir gezgin olan Teriel'i kontrol ediyoruz. Bu çevik hırsız duvarlara tırmanabiliyor, binalardan binalara atlayabiliyor ve etrafta akrobatik hareketlerle dolaşıp gizlenemediği anlarda düşmanlarının işini birbirinden farklı silahları kullanarak bitirebiliyor. Oyunun gerçekten de vaat ettiği özgürlüğü sunan, gizlilik bakımından da Commandos'a daha yakın bir deneyim sunduğunu söyleyebilirim. 

Bu türe karşı ilginiz varsa Seven: The Days Long Gone'un demosunu mutlaka indirip bir denemenizi öneririm, bence gördüklerinizden hoşlanma ihtimaliniz gayet yüksek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum