Hitman'in Geliştiricisi Yeniden Yapılanmaya Gidiyor

 Durumlar sıkışık.

Square Enix’te işler bu dönemlerde pek iyi değil malum, bir bakıyorsunuz CEO istifa ediyor, bir bakıyorsunuz oldukça iyi satış rakamları yakalamalarına rağmen Hitman: Absolution ve Tomb Raider gibi oyunlardan umduklarını bulamadıklarını açıklıyorlar. Sanırsak bu durum artık şirket genelinden geliştirici stüdyolara da sıçramaya başlamış. Çünkü favori kelimizi bizlerle tanıştıran IO Interactive bu dönemde bir yeniden yapılanmaya gideceğini açıklamış durumda;

“İşlerimizi bu zorlu ve sürekli değişen pazara uydurmak adına IO Interactive’de önemli değişikliklere gidiyoruz. Stüdyomuz artık kararlı bir şekilde Hitman markasının geleceğine odaklanacak ve yeni bir AAA Hitman oyununun ön yapım sürecindeyiz.  İçsel yapılanmamızda düzenlemelere giderken, günümüz pazarındaki zorluklarda başa çıkabilmek için şuanda IO’da olan çalışanlarımızın yaklaşık yarısını etkileyecek olan bir iş gücü düşürme ve diğer projelerimizi iptal kararı aldık.

Bundan etkilenenlere,  ortaya koydukları sıkı çalışmalardan dolayı minnettarız, mümkün ve uygun olduğu yerlerde onları başka stüdyolardaki açık pozisyonlara geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca dışarıdan çalışan almak isteyen diğer şirketlerle de temas kuruyoruz. Çalışanlarımıza kariyerlerinin geri kalanında başarılar diliyoruz.”

Bahsedilen iç yapılanmanın ilk adımı ise yapım yönetmeni Hannes Seifert’in yönetici koltuğuna oturmuş olması, umarız baş yapımcı Hakan Abrak bu gelişmelerden kötü etkilenmez.

Firmanın Hitman’e odaklanmış olmasının iyi ve kötü getirileri olacaktır tabii ki ama aramızda Kane & Lynch’i de özleyenler bulunur, bu da ikilimizin geri dönmeyeceği anlamına geliyor olabilir. Hiç olmadı Absolution’da olduğu gibi arada Easter Egg olarak görürüz belki.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum